مصرف فراوان آب در هنگام سحر توصیه نمی شود

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: زیاده خوردن به بدن انسان آسیب می‌رساند و از نظر علمی زیاده روی کردن در خوردن انواع غذاها، چربی‌ها و قندها مشکلات و بیماری‌هایی از قبیل فشار خون، دیابت، قلبی و عروقی آرتروز، و حتی ریسک سرطان را افزایش می‌دهد.
کد خبر: ۲۴۵۰۰۸
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۴ 13 June 2016
به گزارش تابناک هرمزگان، دکتر زینب سعیدی نژاد افزود: ماه مبارک رمضان تمرینی برای کم خوری و دوری از پرخوری است و با رعایت مقدار مصرف و تأمین نیازهای غذایی در حد قابل‌قبول در این ماه می‌توان از زیان‌های ناشی از کمبود غذایی در امان بود.
 
وی با توصیه برنامه غذایی مناسب برای جوانان تصریح کرد: جوانان نیز باید برنامه غذایی ایام روزه‌داری را به‌گونه‌ای انتخاب کنند که میزان کالری و پروتئین توصیه شده روزانه را در دو وعده افطار و سحری دریافت کنند و از خوردن غذاهای پُرحجم، کم کالری و بسیار آبکی در افطار خودداری شود.
 
متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری خاطر نشان کرد: نوجوانان باید حتماً برای صرف سحری از خواب برخیزند و سبزیجات تازه، میوه و مقدار کافی آب و نوشیدنی‌های از جمله؛ چای کم رنگ و آب میوه را در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند.
 
دکتر سعیدی نژاد گفت: نوشیدن آب فراوان در وسط غذا یا بلافاصله پس از مصرف غذا، نیز موجب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم غذا می‌شود و لازم است حداقل در ساعات روزه داری از فعالیت‌های سنگین ورزشی که موجب تشنگی افراد می‌شود و نیازهای غذایی آن‌ها را به شدت افزایش می‌دهد، خودداری شود.
 
وی افزود: غذای افطاری برای اعضای خانواده می‌تواند مجموعه‌ای از صبحانه مانند چای شیرین و شیر ولرم و مصرف مقداری کمی نان و پنیر به همراه سوپ باشد و سپس با فاصله یک تا 2 ساعت با اندکی تغییر و کاهش حجم و به آرامی اما در یک وعده شام میل کنند.
 
متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در خصوص مصرف تنقلات در فاصله افطار تا سحر هشدار داد و گفت: افراد باید از خوردن تنقلات در فاصله افطار تا سحر خودداری کنند تا معده به هنگام صرف سحری به طور کامل خالی و آماده غذای سحر باشد.
 
دکتر سعیدی نژاد به مصرف میوه و سبزی در وعده‌های سحر و افطار تاکید کرد و افزود: میوه‌ها و سبزیجات، به دلیل ماندگاری بیشتری که در بدن دارد، ضمن اینکه سیری طولانی‌تری را ایجاد می‌کند حاوی مقدار زیادی آب است که با تأمین آب مورد نیاز بدن از بروز تشنگی جلوگیری می‌کند.
 
وی تصریح کرد: مصرف مواد پروتیین دار مثل گوشت، لبنیات و به خصوص ماست در وعده سحری ضمن ایجاد سیری طولانی‌تر، مانع از بروز تشنگی می‌شود.
 
متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، مصرف مواد چرب و نمک را توصیه نکرد و گفت: مصرف مواد پر چرب هر چند انرژی بیشتری می‌دهد، اما باعث تشنگی بیشتری هم می‌شود که علاوه بر این کربوهیدرات‌ها و مواد قندی نیز ایجاد تشنگی بیشتری می‌کند و مصرف آنها در وعده سحری توصیه نمی‌شود.
 
دکتر سعیدی نژاد افزود: مواد قندی به لحاظ اینکه زودتر از معده عبور می‌کند و زودتر هضم می‌شود زودتر هم باعث ایجاد گرسنگی می‌شوند و بهتر است مصرف این گونه مواد بیشتر در وعده افطار و در حد مجاز استفاده شود.
 
وی تصریح کرد: نوشیدنی‌های گازدار ادرار آور است و این عامل باعث می‌شود که نه تنها خوردن آنها آب مورد نیاز بدن را تأمین نکند، بلکه با مصرف آنها، آب بدن به میزان بیشتری دفع شود.
 
متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری استفاده از میوه‌ها و سبزیجات در ساعات پس از افطار را علاوه بر تأمین مواد مغذی و انرژی مورد نیاز بدن، به علت داشتن فیبر، در رفع مشکل یبوست که یکی از مشکلات رایج در ایام روزه داری است را نیز تأثیرگذار دانست.  
 
دکتر سعیدی نژاد خاطر نشان کرد: علاوه بر آن میوه‌ها و سبزیجات به علت داشتن قندهای پیچیده، نقش بسزایی در کنترل سوخت و ساز قندها و چربی‌ها و نیز تنظیم اشتها خواهند داشت.
 
وی در خصوص مصرف غذاهای سنگین در وعده افطار نیز گفت: استفاده از غذاهای سنگین، چرب و دیرهضم ازجمله؛ انواع پلو و خورش به‌طور همزمان با افطار توصیه نمی‌شود، زیرا با توجه به روزه‌داری و عدم مصرف غذا در طی روز، دستگاه گوارشی موقع افطار آمادگی لازم را برای دریافت حجم بالای مواد غذایی ندارد لذا وعده غذایی شام را با فاصله زمانی، یک تا دو ساعت پس از افطار و آن‌هم نه در حجم زیاد بخورید.
 
متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به ضرورت وجود وعده سحری تاکید کرد: یکی از نکاتی که متأسفانه در سال‌های اخیر به ویژه در نسل جوان شاهد آن هستیم، نخوردن وعده سحری می‌باشد که حتماً افراد باید وعده سحری را فراموش نکنند و در این وعده نیز از خوردن غذاهای چرب و پرنمک خودداری شود.  
 
دکتر سعیدی نژاد افزود: مصرف وعده سحری مشابه با وعده ناهار توصیه می‌شود، زیرا ثابت شده است حذف وعده سحری، علاوه بر ایجاد مشکلات گوارشی در ایام ماه مبارک رمضان و عدم توفیق ادامه‌ی روزه داری در این ماه، حتی در کسانی که روزه داری را به اتمام رسانده‌اند نیز ممکن است پس از آن، باعث بروز مشکلات گوارشی شود.  وی تصریح کرد: همچنین در افرادی که وعده سحری نمی‌خورند، در ساعات بعد از ظهر، توان فکری و جسمی به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد و کسانی هم که سحری را میل می‌نمایند باید توجه کنند که حتی‌الامکان از مواد قندی ساده در موعد سحر استفاده نکنند، زیرا باعث بروز ضعف و بی حالی زودرس در بین روز خواهد شد.  
 
متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: مصرف فراوان آب نیز در هنگام سحر توصیه نمی‌شود، زیرا در تنظیم مایعات بدن و رفع تشنگی روزانه تأثیری نخواهد داشت.
 
دکتر سعیدی خاطر نشان کرد: از آن جا که رفتن به مهمانی و دادن افطاری به صورت یک رسم پسندیده در این ماه رایج است و به نوعی تمامی افراد از تنقلات شیرین و چرب استفاده می‌کنند، داشتن فعالیت بدنی منظم پس از افطار، به ویژه پیاده روی حداقل ۳۰ دقیقه در روز و یک یا دو بار شنا در هفته، باعث خواهد شد کنترل وزن و دیگر شاخص‌های متابولیک بدن امکان پذیر شود.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار