ایرج خدادادی اظهار داشت: امروز با توجه به اهمیت غذا باید از سلامت آن از مرحله کشت تا زمان برداشت و فرآوری مطمئن باشیم که اصول ایمنی در آن رعایت شده باشد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: سالانه 350 هزار مرگ ناشی از آلودگی غذا در جهان اتفاق میافتد که با اضافه شدن آلودگی آب این رقم به مرگ و میر دو میلیون نفر در جهان میانجامد.
خدادادی گفت: موضوع ایمنی غذا، نحوه تهیه مواد اولیه آن در حوزه جهاد کشاورزی نیازمند حمایتهای ویژه است و برنامههایی برای آن در حوزههای مختلف میطلبد.
وی افزود: ما برای امنیت و ایمنی مواد غذایی باید برنامههایی مدون داشته باشیم تا غذا به مقدار کافی در دسترس همگان از فقیرترین تا غنیترین افراد جامعه قرار گیرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان تأکید کرد: امنیت و تأمین مواد غذایی صرف سیرشدن نیست بلکه در تهیه غذا باید علاوه بر سلامتی همه مواد مورد نیاز بدن تأمین شود.
خدادادی تصریح کرد: امسال با دستور مقام وزارت بهداشت برنامه نشانگر تغذیهای در حال اجرا است که دانشگاه علوم پزشکی همدان به عنوان دبیرخانه کشوری این طرح برگزیده شده است.
وی افزود: هدف از اجرای این طرح الصاق راهنمای رنگی سلامت در سه رنگ سبز، زرد و قرمز که مفهوم اطمینان، خطر و احتیاط را بیان می کند که به زودی اجرایی میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: نشانگر تغذیه بر روی همه مواد فرآوری غذایی نصب میشود تا مصرف کننده متوجه مقدار چربی، نمک و قند مواد غذایی و سطح سلامت این مواد شود.
خدادادی بیان کرد: تامین کیفیت و ارتقای سطح سلامت غذا که نیاز گروههای مختلف سنی را تامین کند از سیاستها و عملکردهای وزارت بهداشت است.
وی گفت: بسیاری ازبیماریها ازجمله سرطانها و سکتههای قلبی و عروقی که 50 درصد از مرگ و میرها را بوجود میآورد متاثر از نوع تغذیه افراد است و ترویج الگوی صحیح تغذیهای میتواند بسیاری از مرگ و میرها را کاهش دهد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان، افزود: بخش عمدهای از عوامل خطر سازغذا از منشاء فرآوری است و در حوزه جهاد کشاورزی باید از کاشت و برداشت انواع مواد غذایی از جمله سیب زمینی، کاهو و گوجه فرنگی مطمئن باشیم.
خدادادی اظهار داشت: باید مواد آلاینده را در غذاها شناسایی کنیم و مطمئن باشیم غذای در دست مردم فاقد هرگونه مواد آلاینده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون برنامه وزارت بهداشت برای بررسی وجود آلاینده ها و سموم در مواد غذایی آغاز شده تأکید کرد: تجمع سموم باقی مانده در مواد غذایی میتواند آسیبزا باشد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: موضوع ایمنی و امنیت غذایی به قدری مهم است که در سطح کشور شورای سلامت و امنیت غذایی تشکیل شده و همچنین برنامههای متعددی در برنامه پنج توسعه برای آن دیده شده است.
خداد دادی افزود: با ایجاد دبیر خانه برچسبگذاری مواد غذایی به طور قطع سطح سلامت افراد افزایش مییابد.
وی گفت: وزارت بهداشت هم اکنون با جدیت به دنبال بررسی سلامت مواد غذایی است و در این راستا در چند ماه اخیر و با اقدمات انجام شده ناسالم بودن برندی از آب معدنی، آبلیمو و برخی از مرغهای عرضه شده در بازار تهران گزارش شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: اقدام وزارت بهداشت گامی در راستای تأمین امنیت و سلامت غذایی شهروندان است که با برنامههای دیده شده گامهای عملیتری در این راستا برداشته می شود.