گفتگوی تفصیلی استاندار یزد در خبرگزاری ایسنا+ عکس
استاندار یزد گفت: طبق تحقیقی که اخیراً انجام شده، مشخص شده است که ضریب نشاط اجتماعی در یزد بالاست و این برعکس نتایج تحقیقی است که در سال 92 صورت گرفته است
کد خبر: ۸۳۶۶۳
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۰ 26 August 2015
انتقال آب از خلیج فارس و عمان/توقف توسعه کمی کشاورزی یزد/آلایندگی به دلیل توسعه نامتوازن/ یزدی‌ها غمگین نیستنداستاندار يزد در بازديد از دفتر خبرگزاري ايسنا در تهران از راهکارهایش برای جبران کمبود آب در استان، نتایج جلسه استانداران با رئیس جمهور، روند ساخت بندر خشک، برنامه‌های سال خوشامدگویی به مسافران یزدی و رشد گردشگری و میراث فرهنگی استان، راهکارها برای حل مشکلات صنایع کاشی و فولاد و از برنامه‌هایش برای ایجاد نشاط اجتماعی در یزد گفت و در آخر هم با شیرینی سنتی استان یزد، ایسنایی‌ها را شیرین کام کرد.

به گزارش تابناک یزد، سیدمحمد میرمحمدی، با اشاره به بحرانی شدن کمبود آب در استان به علت وقوع خشکسالی‌های پی‌در‌پی در سال‌های گذشته، اظهار داشت: در حال حاضر به طور متوسط سالانه بین 50 میلیون تا 60 میلیون مترمکعب آب برای مصارف شرب به یزد انتقال می‌یابد که اخیراً این میزان به 69 میلیون مترمکعب رسیده است و با این شرایط در تابستان حدود 50 درصد آب شرب از چاه‌های حفر شده عمیق استحصال می‌شود.
وی ادامه داد: با افت آب‌های زیرزمینی، کیفیت آب این چاه‌ها نیز در حال کاهش است، بنابراین باید تلاش شود که آب مورد نیاز یزد از طریق ایجاد خط انتقال تأمین شود.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: موضوع انتقال آب شرب به استان یزد در فروردین سال 93 در شورای عالی آب با تخصیص 150 میلیون مترمکعب به استان به تصویب رسید و سپس مراحل اجرایی آن پیگیری شد و در قانون بودجه تلاش شد تا اعتباری برای این منظور در نظر گرفته شود، در نتیجه این امر در سال جاری 50 میلیارد تومان برای این موضوع در نظر گرفته شد كه در حال حاضر "آب نیرو" به عنوان مجری ساخت سد بهشت آباد و ایجاد خطوط انتقال آن برای انتقال آب شرب به یزد انتخاب شده و مطالعاتی نیز در زمینه برداشت آب از سد بهشت ‌آباد و یا سایر منابع آبی انجام و پیشنهاداتی مطرح شده است.
وی تصریح کرد: در ابتدا قرار بود انتقال آب از سد خرسان 3 انجام شود که در این صورت انتقال آب به یزد با 3 تا 4 سال تأخیر انجام می‌شد بنابراین، این موضوع برای ما قابل پذیرش نبود، با بررسی‌های فنی و اقتصادی و در نظر گرفتن ضرورت‌های اجتماعی در جلسات برگزار شده با معاون اول رئیس جمهور و برگزاری سایر جلسات در این ارتباط، در نهایت وزارت نیرو، احداث سد در محل بهشت آباد را به مجری طرح ابلاغ کرد و تاکنون نیز آب نیرو، گزارشاتی از اقداماتی که به این منظور انجام داده،‌ همچون انتخاب محل سد و ارزیابی‌های زیست محیطی انجام شده به ما ارائه کرده كه علاوه بر آن برای به حداقل رساندن روستاها در حوزه ذخیره آب در محل این سد برنامه‌ریزی شده است و تلاش‌مان بر این است که آب مورد نیاز در صورت ممکن و هرچه زودتر به یزد منتقل شود.
میرمحمدی افزود: برای آن‌که پروژه انتقال آب به یزد پشتیبانی مالی کافی شود با چند سرمایه‌گذار مشورت کردیم و یکی از این سرمایه‌گذاران حاضر شده است 200 میلیارد تومان اوراق مشارکت به این منظور خریداری کند تا نقدینگی اجرای خط انتقال تأمین شود، این فرد به وزارت نیرو معرفی شده و دستور وزیر برای این موضوع نیز اخذ شده است تا از این فرصت به خوبی استفاده شود.
وی تصریح کرد: متأسفانه در راه تحقق این موضوع موانعی وجود دارد، بنابراین به دنبال یافتن راهکاری هستیم تا از این ظرفیت به خوبی استفاده شود و تعیین شدن سقف اعتبار مصوب تا 50 میلیارد تومان و تفاوت زیاد این مبلغ با مبلغ تقاضا شده توسط سرمایه‌گذار از موانع اجرای این طرح انتقال است که ما در تلاشیم این موانع را برطرف سازیم.


250 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز صنعت از خلیج فارس و عمان به یزد منتقل می‌شود


میرمحمدی با اشاره به روند اجرای خط انتقال آب از خلیج فارس و عمان به یزد برای مصارف صنعتی، توضیح داد: به منظور انتقال آب برای مصارف صنعتی، شرکت خصوصی به نام «انتقال و توزیع آب یزد» تشکیل شده است که سرمایه‌داران یزدی نیز در این زمینه استقبال کرده‌اند و با اجرای این خط انتقال 250 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز برای توسعه در افق 1425 تأمین خواهد شد.
وی ادامه داد: تا پیش از این موسسه‌ای به نام «کوثر» وعده داده بود 500 میلیون مترمکعب آب را از خلیج فارس و عمان به استان یزد منتقل کند، ولی به دلیل کمبود منابع مالی، این موضوع فعلاً منتفی شده است ، این مصوبه برای اجرای طرح انتقال 15 هزار میلیارد تومان اعتبار درخواست کرده است و به دنبال بکارگیری راهکارهایی هستیم تا این موسسه بتواند کمبود منابع مالی خود را برطرف کند و انتقال آب به میزان 250 میلیون مترمکعب را تأمین می‌کند.
میرمحمدی گفت: دو شرکت معدنی گل‌گهر و چادرملو در استان‌های کرمان و یزد برنامه‌ریزی کرده‌اند تا آب مورد نیاز صنعت استان‌هایشان را با اجرای خط انتقال از خلیج فارس و عمان تأمین کنند و خوشبختانه برنامه آنها برای اجرای خط انتقال اجرایی شده است ، امیدوارم با اجرای این خط انتقال 250 میلیون مترمکعب آب برای مصارف صنعتی تأمین شود و پروژه خط انتقالی این دو شرکت با دیگر پروژه خط انتقال آب متفاوت است.


کشاورزی استان یزد توسعه کمی نخواهد داشت

وی افزود: طرح مدیریت مصرف آب کشاورزی در یزد مورد تأیید قرار گرفته و این طرح در کمیسیون ماده 215 مدیریت و برنامه‌ریزی در حال بررسی است و در صورتی که در این کمیسیون تأیید شود به آن ردیف اعتباری تعلق می‌گیرد و کشاورزی استان یزد توسعه کمی نخواهد داشت بلکه در نظر داریم به صورت کیفی رشد یابد.
استاندار یزد تمرکززدایی و تفویض اختیارات بیشتر به استان‌ها، بررسی ساختاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، هماهنگی بیشتر مسئولان مرکز با استانداران برای تسهیل در انجام امور و توجه به مسائل امنیتی استان‌های مرزی را از مهم‌ترین مسائل مطرح شده در جلسه استانداران با رئیس جمهور برشمرد و توضیح داد: از بحث‌های صورت گرفته در کمیسیون‌های دولت برای 117 مورد پیشنهادی استان‌ها در زمینه تفویض اختیارات بیشتر به استان‌ها به منظور تمرکززدایی و تسهیل امور، 27 مورد مشکل قانونی نداشته و برای اجرا نیاز به قانون ندارد و قرار شد این موارد در جلسه آتی هیأت دولت به تصویب برسد و ابلاغ شود.
وی ادامه داد: دیگر بحث این جلسه بر سر این موضوع بود که سازمان مدیریت باید چه ساختاری داشته باشد تا مشکلات گذشته را پیدا نکند و منجر به انحلال آن نشود و در عین حال استاندار بتواند به عنوان یک هماهنگ کننده، اقتدار لازم را داشته باشد و زمینه‌های هماهنگی بیشتر امور را فراهم کند ، در این مورد قرار شد که جلسه‌ای بین وزارت کشور و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برای این موضوع برگزار شود تا این مهم به سرانجام مناسب برسد.
میرمحمدی اضافه کرد: بنده در این جلسه مطرح کردم که مسئولین مرکز باید به این موضوع توجه کنند که بار اصلی مشکلات بر دوش استانداران است بنابراین باید هماهنگی بیشتری با استانداران داشته باشند تا کارها به هم گره نخورد و توجه به مسائل امنیتی به خصوص در استان‌های مرزنشین و نیز ضرورت تخصیص به موقع اعتبارات و ضرورت فراهم کردن زمینه برگزاری یک انتخابات شفاف با مشارکت بیشتر مردم و مسئولان برای پشتیبانی از توافق هسته‌ای حاصل شده، از دیگر مسائل مطرح شده در نشست رئیس جمهور با استانداران بوده است.


واحدهای تولید کاشی دارای مشکل باید با تکنولوژی روز حرکت کنند

وی با رد مشکلات مطرح شده در صنایع کاشی و سرامیک تصریح کرد: 50 واحد تولید کاشی و سرامیک در استان فعالیت می‌کنند که از این تعداد 45 واحد فعال هستند و مشکلی ندارند ، تنها چند واحد تولیدی کاشی و سرامیک با مشکل مواجهند که آنها نیز برای حل مشکلاتشان باید دو کار عمده را در دستور کار خود قرار دهند و این واحدهای تولیدی باید بازار کار خود را گسترش دهند و بازاریابی خود را تقویت کنند و دیگر آن‌که کیفیت محصول خود را افزایش دهند و باید واحدهای تولیدی بدانند که تکنولوژی در حال پیش رفتن است و نمی‌توان با تکنولوژی قدیم رقابت کرد و تولیدکنندگان نباید غافل از شرایط روز باشند، باید هشدار دهم در صورتی‌ که تولیدکنندگان نتوانند با تکنولوژی روز حرکت کنند و به فکر کیفیت بخشی در محصول خود نباشند باید روزی، تولید خود را متوقف کنند.
میرمحمدی اضافه کرد: این امر کاملاً طبیعی است که بانک‌ها طبق قوانین به افراد متقاضی وام می‌دهند، آیا با استمهال وام تولیدکننده‌ای که قادر به پرداخت آن در موعد خودش نبوده، مشکل رفع می‌شود؟ یا به مشکلاتش اضافه می‌شود؟ معتقدیم که به مشکلات تولیدکننده افزوده می‌شود زیرا انباشت بدهی بیشتر شده و رقابت پذیری همه در این شرایط دشوارتر می‌شود.
وی گفت: تولیدکنندگان معتقدند در شرایطی که محصول را مدت دار می‌فروشند مالیات از آنها نقداً دریافت می‌شود و در نتیجه این امر، امور مالیاتی همکاری خوبی با تولیدکنندگان برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده داشته است و انتقاد تولیدکنندگان از نحوه دریافت مالیات، امور مالیاتی نیز تصمیم گرفت که مالیات را به صورت مدت‌دار از تولیدکننده دریافت کند.

مشکلات صنایع فولادی در استان یزد

استاندار یزد با اشاره به مشکلات صنایع فولادی در استان یزد، تصریح کرد: این صنایع با دو مشکل مواجهند؛ نخست آن‌که قیمت محصولات فولادی در سطح جهانی کاهش یافته و دیگر آن‌که حاشیه سود این صنایع افت کرده است و از سوی دیگر براساس قوانین بودجه و براساس محاسبه «ایمیدرو» و امور مالیاتی، این صنایع باید وجوه بیشتری به عنوان حقوق دولتی پرداخت کنند که بدهی این صنایع قلمداد می‌شود.


آلایندگی صنایع اطراف یزد به علت توسعه نامتوازن شهر یزد است

وی، آلایندگی صنایع اطراف یزد را به علت برنامه‌ریزی‌های غلط گذشته و توسعه نامتوازن شهر یزد دانست وگفت: صنایع فولاد باید حریم داشته باشند و از سوی دیگر توسعه فضای سبز در حاشیه این صنایع نیز انجام نشده است ، هیأتی در حال بررسی این موضوع هستند و در پی ارائه راهکار برای توسعه فضای سبز استان هستند كه البته برای توسعه فضای سبز استان نیز تلاش‌هایی شده است ، به عنوان مثال 1700 هکتار به سطح پوشش گیاهی استان با همکاری منابع طبیعی و شهرداری اضافه شده و علاوه بر آن 50 هکتار به فضای پارک‌های شهر اضافه شده است.
وی ادامه داد: برنامه داریم برای توازن‌بخشی بین منابع آلاینده و فضای سبز در سطح 1000 هکتار کمربند سبز تا پایان سال 95 ایجاد کنیم و علاوه بر آن از صنایع استان خواسته شده تا نسبت به نصب فیلترهای کاهنده آلودگی اقدام کنند ، فعالیت برخی آجرپزی‌های سنتی استان متوقف شده و برخی از این واحدها نسبت به تغییر سوخت مصرفی خود اقدام کرده‌اند و از فعالیت برخی آجرپزی‌ها که توسط اتباع خارجی اداره می‌شده نیز ممانعت شده است.


توقف توسعه افقی کشت محصول در استان یزد

استاندار یزد با تأکید بر توقف توسعه افقی کشت محصول در استان یزد، خاطرنشان کرد: توسعه کیفی کشت محصول را در استان با بکارگیری سیستم تولید گلخانه‌ای و تنوع بخشی به تولید محصول تجاری را در دستور کار قرار داده‌ایم و تلاش می‌کنیم محصولی تولید شود که با صادرات آن برای کشاورز درآمد بیشتری ایجاد کند و مصرف آب کمتری هم داشته باشد.
وی ادامه داد: تنوع کشت و کشت محصول کم‌آب خواه همچون زعفران، پسته ، زیتون و رشد کشت‌های گلخانه‌ای و بکارگیری سیستم‌های آبیاری تحت فشار، قطره‌ای و زیرسطحی و نیز کاهش پرتی آب از طریق لوله‌گذاری و ایجاد مخزن از جمله اقداماتی بوده که برای استفاده حداکثری از آب موجود بکار گرفته شده است.
میرمحمدی با برشمردن اقدامات انجام شده برای ثبت جهانی شهر یزد در سال خوشامدگویی به یزد، خاطرنشان کرد: ستادی متشکل از مراجع ذیربط میراث فرهنگی و تشکل‌های میراث فرهنگی تشکیل شده است تا برای زیباسازی شهر، ارائه خدمات مورد نیاز به گردشگران،‌ بازسازی و بهبود وضعیت اماکن میراث فرهنگی و بافت تاریخی، تهیه بروشورهای معرفی کننده میراث یزد و مناطق گردشگری آن و فراهم کردن زمینه سرمایه‌گذاری خارجی برای جذب این سرمایه‌ها بیندیشند و اقدامات لازم را انجام دهند تا فرهنگ استان دارالعباده بهتر معرفی شود.


یزدی‌ها مردمانی غمگین نیستند

وی با تأکید بر تحقیقاتی که در زمینه میزان نشاط اجتماعی مردمان یزد انجام شده با بیان این‌ مطلب که یزدی‌ها مردمانی غمگین نیستند، اظهار داشت: طبق تحقیقی که اخیراً انجام شده، مشخص شده است که ضریب نشاط اجتماعی در یزد بالاست و این برعکس نتایج تحقیقی است که در سال 92 صورت گرفته و بیانگر افسردگی مردم یزد بوده است ، اگر اشتباهی در پژوهش قبلی صورت گرفته بود با تحقیق اخیر اصلاح شده است و اگر هم آن تحقیق گذشته، اشتباه نبوده، خوشحالیم که با تلاش‌های بیشتر انجام شده، نشاط اجتماعی در میان مردم یزد افزایش یافته است.
میرمحمدی ادامه داد: با وجود شرایط زندگی شهری کنونی که با انواع آلاینده‌هایی همچون آلودگی هوا، صوتی و ترافیک همراه است و سبب فرسایش اعصاب می‌شود و نیز عوامل نگران کننده برای خانواده‌ها همچون وضعیت فرزندان‌شان در خارج از منزل و تصادفات، ضروری است تلاش‌ها بیشتر ‌شود تا نشاط در میان مردم استان افزایش یابد.


علت تعداد کم سینماها در استان یزد


وی درباره علت تعداد بسیار کم سینماها در استان یزد،‌ توضیح داد: قبل از انقلاب در استان یزد، فعالیت مرتبط با سینما مغایر با عقاید مذهبی تلقی می‌شد و در برخی مواقع اگر سینمایی نیز ساخته می‌شد آن را خراب می‌کردند و یا استقبالی از آن نمی‌شد و متأسفانه در حال حاضر نیز به دلیل شرایط سنتی حاکم بر مردم یزد، استقبال چندانی از سینماها نمی‌شود بنابراین،‌ ساختن سینما در استان یزد به صرفه نیست و به نظر می‌رسد باید از محافل فرهنگی و روحانی کمک بیشتر گرفته شود تا در این زمینه فرهنگ‌سازی شود.


دعوت از صنایع کم‌آب‌خواه برای سرمایه‌گذاری در استان یزد


میرمحمدی از صنایع کم‌آب‌خواه و های‌تک برای سرمایه‌گذاری در استان یزد دعوت و خاطرنشان کرد: از استقرار صنایع فولادی در استان استقبال نمی‌کنیم، ولی در عوض علاقه مندیم که صنایع الکترونیک، داروسازی و سازندگان تجهیزات پزشکی به علت کم‌آب‌خواه بودن‌شان در استان سرمایه‌گذاری کنند و در تلاش هستيم منطقه ویژه علم و فناوری در استان ایجاد کنیم ، برای همین منظور در شورای عتف (شورای عالی تحقیقات و فناوری) تصویب شده، در استان یزد به همراه 4 استان دیگر، منطقه ویژه علم و فناوری ایجاد شود وعلاوه بر آن در پارک علم و فناوری استان، ایده پردازی و تجاری‌سازی ایده‌ها دنبال می‌شود.


فرهنگ انجام کارهای سخت در میان جوانان یزد وجود ندارد


وی نرخ بیکاری استان یزد را به طور متوسط 6.7 درصد، اعلام و تصریح کرد: استان صنعتی یزد با کمبود نیرو مواجه است و یک دهم جمعیت یزد را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند و متأسفانه فرهنگ انجام کارهای سخت در میان جوانان یزد وجود ندارد، در صورتی که جامعه به همه مشاغل نیاز دارد و همه مشاغل محترم هستند، در این زمینه تلاش می‌شود که فرهنگ کار ترویج شود تا برای هر کاری ارزش قائل شوند زيرا یکی از مشکلات این است که اگر کسی مسئولیت بالایی داشته باشد به او احترام بیشتری می‌گذارند در صورتی که تمام شغل‌ها قابل احترام هستند.
میرمحمدی ادامه داد: نرخ بیکاری استان در فصل تابستان به علت مهاجرپذیر بودن آن به 7.8 درصد رسیده که در زمستان این نرخ دوباره کاهش می‌یابد.


بندر خشک یزد تنها به عنوان بارانداز فعالیت خواهد کرد

وی درباره روند ساخت بندر خشک در استان یزد، توضیح داد: هدف از ایجاد بندر خشک در یزد این است که نقش بنادر دریایی را برای استان ایفا کند، اما در این‌ بین گمرک ایران با فعالیت بندر خشک به عنوان مبادی بندری موافقت نکرده است، زیرا معتقدند فاصله زیاد یزد با بندرعباس سبب می‌شود که تخلفاتی در انتقال کالاها انجام شود ، به عنوان مثال ممکن است کالای ساخت ایران را به نام خارجی تغییر دهند، فرار مالیاتی زیاد شود و یا تعویض کالایی صورت گیرد بنابراین، تصمیم گرفته شد که بندر خشک یزد تنها به عنوان بارانداز فعالیت کند به این معنا که کالاهای ترانزیت شده از بندرعباس به یزد تنها برای مدتی در این بندر توقف کنند.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: ایجاد بارانداز در بندر خشک سبب می‌شود که هزینه‌های تجار در حمل و نقل کالا کاهش یابد و قرار است گمرک استان در این بندر مستقر شود ، علاوه بر آن اتحادیه حمل و نقل استان موافقت کرده‌ که دفاترشان را در بندر خشک مستقر کند و در حال حاضر مجوزهای لازم را از وزارت راه و شهرسازی برای ایجاد خطوط ریلی در بندر خشک گرفته‌ایم و با ایجاد خطوط ریلی، سلامت کالا در جابه‌جایی حفظ خواهد شد و هم آلودگی زیست محیطی کمتری در پی خواهد داشت.


اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
سید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۶
باسلام
استان هرمزگان از بی آبی هلاک میشود آنوقت استان یزد طی نامه ای به مهندس میدانی موافقت خود را با برداشت آب از دریا هرمزگان اعلام میکند جالب است وزیر سابق نیرو مهندس نامجو جزو هیات مدیره این شرکت است و مهندس میدانی هم که چوب حراج به آب دریا زده لذا ماده 1 و 2 وتبصره های ذیل آن را یادآوری میکتنم
جعفرزاده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
مگه یزد آب داره که در حال افزایش فضای سبزه خودشه کسی که سوار خر مردمه که نباید افزایش مصرف آب داشته باشه اونم آب استانی مثل اصفهان که با کمبود آب مواجهه و رودخونه به اون بزرگی خشک شده
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار