سرویس سلامت
برخی از مشکلات زندگی سبب افسردگی و حس ناامیدی می شوند. گاهی این مشکلات با تغییرات هورمونی همراه هستند که رفع آن پیچیده تر است.
کد خبر: ۸۰۲۰۲
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵ 21 August 2015
به گزارش تابناک تبریز برخی از مشکلات زندگی سبب افسردگی و حس ناامیدی می شوند. گاهی این مشکلات با تغییرات هورمونی همراه هستند که رفع آن پیچیده تر است.

در این حالت برخی افراد به روانپزشک مراجعه می کنند و ترجیح می دهند که از داروهای ضدافسردگی استفاده کنند. برخی افراد نیز جایگزین های نامناسبی مانند سیگار را انتخاب می کنند.

تحقیقات نشان می دهد که برخی از مواد غذایی و چند راهکار ساده و طبیعی در بهبود خلق و خو و افزایش شادی موثر هستند. برخی از عادت های غذایی موثر در بهبود خلق و خو عبارتند از:

مواد غذایی موثر در بهبود خلق و خو

از کربوهیدرات تصفیه شده تا حد امکان استفاده نکنید

استفاده از کربوهیدرات های تصفیه شده مانند آب نبات، شکلات، شیرینی و آرد سفید، در ابتدا به مصرف کننده احساس انرژی می دهند؛ ولی به سرعت بدن را خسته و خلق و خو را تنگ می کنند.

برخلاف تصور عموم، استفاده از خوراکی هایی که قند مصنوعی دارند، سبب شادی و حس سرزندگی نمی شود.

از مواد پروتئینی استفاده کنید

استفاده از مواد پروتئینی، به ویژه پروتئین های گیاهی و گوشت سفید، سبب احساس شادی می شود و خلق و خو را بهبود می دهند.

از اسیدهای چرب امگا 3 استفاده کنید

اسیدهای چرب امگا 3 یکی از مهمترین فاکتورهای بهبود خلق و خو و رفع افسردگی هستند.

ویتامین B12 و فولات را فراموش نکنید

تحقیقات نشان می دهد که ویتامین B12 و فولات (فولیک اسید) یکی از مهمترین منابع تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین است که نقش مهمی در ایجاد احساس شادی و نشاط دارد.

استفاده از غذاهای حاوی اسیدآمینه

موز، تخم کدوتنبل، چای بابونه

مواد غذایی موثر در بهبود خلق و خو

همچنین راهکارهایی هم برای بهبود خلق و خو و حس شادی وجود دارند که عبارتند از:


در هر وعده غذایی سنگین نخورید

پرخوری و حجم بالای غذا در یک وعده، یکی از مهمترین دلایل ناراحتی و احساس تنبلی است؛ بهتر است تعداد وعده های غذایی بیشتر شود، ولی در هر وعده غذای کمتری میل شود.

ورزش کنید

ورزش و پیاده روی منظم یکی از مهمترین روش های بهبود خلق و خو است. تحقیقات نشان می دهد که ورزش منظم و گروهی مانند کلاس های یوگا و پیلاتس، علایم افسردگی را به طور کامل نابود می کند.
لواشک‌های موجود در بازار، ژله، فالوده، بیشتر انواع بستنی‌ها، کره گیاهی، نوشابه‌های بازار، بیکینگ‌پودرهای معمولی، ماکارونی، رشته آشی، اغلب شیرینی‌جات و کیک‌ها در گروه مواد غذایی حاوی گلوتن هستند.
چه کسانی نباید نان بخورند؟اگر روزانه و در یکی از وعده‌های غذایی نان یا غذاهای حاوی غلات نخوریم، احتمال این که بدن دچار کمبود برخی مواد مغذی شود وجود دارد اما مشکل از جایی شروع می‌شود که برخی افراد به دلیل آلرژی به گلوتن برخی غلات که نوعی پروتئین است، دچار اختلالات گوارشی وخیم می‌شوند و نباید از نان یا فرآورده‌هایی که با گندم، جو و چاودار تهیه می‌شود استفاده کنند.
 
این بیماری که سلیاک نام دارد بیشتر به صورت ژنتیکی و از پدر یا مادر به ارث می‌رسد و اغلب پس از این که کودک را از شیر می‌گیرند و غذاهای کمکی حاوی غلات شروع می‌شود خود را نشان می‌دهد. در صورتی که این بیماری کنترل نشود، اختلالات رشدی و جسمی و سوءتغذیه به دلیل عدم جذب مواد مغذی کافی ایجاد می‌شود.
 
فرآورده‌های حاوی گلوتن

 
اساس درمان افراد مبتلا به سلیاک آن است که تا آخر عمر از خوردن حتی ذره‌ای از غذاهای حاوی گلوتن دوری کنند. این بیماران تحت نظر پزشک باید برای تهیه نان به جای آرد گندم از آرد سیب‌زمینی، برنج، سویا و ذرت استفاده کنند و برای جبران و تامین مواد مغذی مورد نیاز روزانه از میزان بیشتر گوشت، ماهی و انواع میوه و سبزی فاقد گلوتن مصرف کنند.
 
لواشک‌های موجود در بازار، ژله، فالوده، بیشتر انواع بستنی‌ها، کره گیاهی، نوشابه‌های بازار، بیکینگ‌پودرهای معمولی، ماکارونی، رشته آشی، اغلب شیرینی‌جات و کیک‌ها در گروه مواد غذایی حاوی گلوتن هستند.
 
ضمن این‌که امکان دارد برخی از نگهدارنده‌ها و تثبیت‌کننده‌های استفاده شده در مواد غذایی آماده و فرآوری شده یا کنسروی و همچنین مواد دارویی و دهانشویه‌ها حاوی گلوتن پنهان باشند که حتما تولیدکنندگان باید وجود گلوتن را در محصولات‌شان هشدار دهند.
 
بیشتر مبتلایان به سلیاک به تخم‌مرغ، شکر، روغن، لبنیات، حبوبات و نان‌های تهیه شده از جوی دوسر حساسیت‌های متفاوتی دارند که توصیه بر این است، افرادی که سلیاک در آنها تازه تشخیص داده شده یا هنوز با وجود پیروی از رژیم، علائم گوارشی آنها برطرف نشده است، از این مواد استفاده نکنند.
 
محصولات فاقد گلوتن
 

متاسفانه با وجود تلاش فراوان برخی تولیدکنندگان در حال حاضر هیچ‌کدام از محصولات صنعتی تولید داخل کشور به طور صد درصد فاقد گلوتن نیستند. از محصولات غیرصنعتی فاقد گلوتن می‌توان به خرما، کشمش، شیر خالص عاری از شیر خشک، کره‌های محلی فاقد مواد افزودنی، سرکه قرمز و سرکه سیب خانگی همبرگر و لواشک خانگی، روغن زیتون، کنجد، سویا و آفتابگردان، پنیر، عسل ذرت و انواع گوشت اشاره کرد.
 
مبتلایان می‌توانند برای شناسایی محصولات بدون گلوتن به انجمن‌های حمایت مربوطه مراجعه و فهرست مواد غذایی مربوط به بیماران سلیاک را دریافت کنند.

منبع: جام جم و ماهنامه بهداشت و سلامت
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :