به گزارش ایرنا، علی اکبر حسنیان گفت: تولید متوسط سویا در هر
هکتار 2500 کیلوگرم است که با اختصاص این اراضی به کشت دوم سویا پیش بینی
می شود 14 هزار تن سویا
برداشت شود.
وی افزود: بیشتر ارقام کشت شده در این شهرستان L17 و ویلیامز است.
به
گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی اردبیل ، او با اشاره به این که زراعت
سویا با متوسط مصرف 120 تا 140 کیلوگرم بذر در هکتار علاوه بر مصرف کم آب
باعث بهبود خاک و تولید پایداری زراعت بعدی می شود و چند سال متوالی قابل
کشت در یک زمین زراعی است نیاز آبی این زراعت در یک سال زراعی را هفت هزار
متر مکعب ذکر کرد.
حسنیان افزود: با هدف حمایت از زراعت سویا 670 تن بذر اصلاح شده توزیع و سایر نهاده ها از جمله کود تامین شده است.
دانه
سویا محتوی ویتامین E است که روی سلامت پوست و مو اثر دارد و از کم خونی
جلوگیری می کند و فیبر موجود در سویا موجب کاهش وزن ، کاهش کلسترول و تری
گلیسیریدها و افزایش کارکرد روده بزرگ می شود و از سرطان روده بزرگ جلوگیری
می کند.
از کنجاله سویا در تغذیه واحدهای مرغداری استفاده می شود و
استفاده از روغن نباتی آن نیز در سبد غذایی مردم روز به روز در حال افزایش
است.
پارس آباد مغان در شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان قرار دارد.