رئیس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با بیان اینکه کشاورزان رودانی مشکلات خود را از طریق ایجاد تشکل ها رفع کنند گفت: ۸۰درصد بهره برداران استان هرمزگان بی سواد یا کم سواد هستند.
کد خبر: ۴۴۵۱۲۰
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۱ 20 June 2017
به گزارش تابناک : ناصر حیدری پوری ظهر سه شنبه در نشست هم اندیشی با بهره برداران در جمع کشاورزان شهرستان رودان بیان داشت: همه بر مشکلات و ظرفیت های بخش کشاورزی شهرستان رودان واقف هستیم  و تازمانی که بهره بردارن به یک فهم مشترک و ایجاد یک تشکل گام برندارند مشکلات همچنان باقی خواهند ماند.

وی افزود: ایجاد فهم مشترک بین کارشناسان کشاورزی و بهره برداران از مهمترین  اهداف این جلسه است.

حیدری پوری به کشاورزان رودانی اطمینان داد: اگر جامعه بهره برداران استان با بهره گیری از توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی گام در راه استفاده از فضاهای گلخانه ای، رعایت الگوی کشت، توسعه کشت گیاهان متنوع، بهره گیری از تکنولوژی  و تولید بر اساس شناخت نیاز بازارهای داخلی وخارجی؛  بردارند بدون شک به یک کشاورزی اقتصادی وپویا دست خواهیم یافت.

وی تصریح کرد: در کشور بیش از ۱۰۰ نوع محصول تولید می شود که به دلیل ظرفیت محدود خزانه کشور، دولت فقط قادر به این است که محصولات استراتژیک از جمله گندم و کلزا را در سبد حمایتی خود قرار دهد و سایر محصولات مثل پیاز ، خیار ، هندوانه  ... در سبد حمایتی قرار نمی گیرند. پس باید کشاورزان با زیرکی اقدام به کشت محصولات اقتصادی با توجه به نیاز بازار بکنند.

خروجی نظام مهندسی کشاورزی در بخش کشاورزی رضایت بخش نیست

این مقام مسئول یادآور شد: نظام مهندسی کشاورزی در استان بیش از ۳هزار و ۵۰۰نفر عضو دارد اما خروجی آن در بخش کشاورزی چندان رضایت بخش نیست ولازم است با برنامه ریزی مناسب از تخصص این اعضاء در فعالیت های کشاورزی بیش از پیش بهره برد.

حیدری پوری عدم وجود نیروی ماهر ومتخصص را از دیگر مشکلات حوزه کشاورزی برشمرد و اظهار داشت: ۸۰درصد بهره بردارن استان بی سواد یا کم سواد هستند و سازمان جهاد کشاورزی برای تامین نیروی ماهر مورد نیاز این بخش طرح کاروزی و مهارت آموزی را در دستور کار خود قرار داده است. مسیر توسعه وارتقاء شاخص های کشاورزی فقط از طریق نیرو ماهر ومتخصص  پیش خواهد رفت.

در ادامه این نشست مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودان گفت: در این شهرستان ۱۲هزار هکتار از اراضی زیر کشت محصولات فضای باز هستند که نیاز است با اطلاع رسانی وآگاهی بخشی به کشاورزان در خصوص مزایای کشت های گلخانه ای، آنها را بسوی کشت های متراکم هدایت کرد.

عباس مویدی افزود : ۸۰درصد اراضی زراعی وباغی این منطقه به سیستم آبیاری نوین مجهز هستند.

وی عنوان کرد : ایجاد زنجیره ی تولید، کشاورزی حفاظتی و ایجاد فضاهای گلخانه ای در مقیاس کوچک و ایجاد تشکل های کشاورزی با استفاده از کشاورزان پیشرو از مهمترین برنامه های جهاد کشاورزی رودان است.

۸۰ درصد مردم رودان تحت پوشش کمیته امداد هستند

در ادامه امام جمعه شهرستان رودان گفت: باید با برنامه ریزی مناسب مشکلات کشاورزان از جمله ورود محصولات قاچاق در فصل برداشت ، کاهش هزینه های برق چاه های کشاورزی  و بخشودگی سود وام های بهره برداران اقدام شود.

حجت الاسلام سید مهدی تاج زاده افزود: ۸۰درصد مردم این منطقه زیر پوشش کمیته امداد هستند و با توجه به اینکه رودان قطب کشاورزی استان است، این مسئله زیبنده مردم این منطقه نیست.

در انتها نماینده کشاورزان شهرستان رودان گفت: عدم وجود صنایع بسته بندی وفراوری ، وجود دلالان در فصل برداشت محصولات ، هزینه های بالای برق چاه های کشاورزی , عدم پرداخت خسارت از سوی بیمه ، آموزش کشاورزان در خصوص استفاده بهینه از منابع آب وخاک ، تقویت تشکل ها ، راه اندازی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی و بخشودگی سود وام کشاوزان از مهمترین خواسته ها کشاورزان رودانی است.

حاجبی افزود: در شهرستان رودان محصولات زراعی همچون گندم ، کلزا  ومحصولات باغی مثل پرتقال، نارنگی، لیموترش، خرما و انبه تولیدمی شود که باید در مورد محصولاتی که از سبد حمایتی دولت برخوردارنیستند و خرید تضمینی ندارند از جمله خرما تجدید نظر شود.





منبع : مهر
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار