شله زرد از غذاهای پرطرفدار و سنتی ایرانی است که بیشتر برای مراسم مذهبی و سفره های نذری و افطار طبخ می شود. طرز تهیه شله زرد در منزل به راحتی امکان پذیر است در این مطلب روش پخت شله زرد نذری و نکاتی برای طبخ بهتر آن را مشاهده خواهید کرد.
کد خبر: ۴۳۱۰۰۲
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۳ 27 May 2017
به گزارش تابناک رضوی،به نقل ازآکاایران،شله زرد در همه شهر های ایران روش پخت یکسانی دارد ولی نکاتی در طرز تهیه شله زرد وجود دارد که در این مطلب شما را با آن ها آشنا می سازیم. لطفا تا پایان مطلب همراه ما باشید.
روش پخت شله زرد نذری :
شله زرد و آش شله قلمکار و آش رشته از جمله غذاهایی هستند که در ماه مبارک رمضان و ماه  محرم و صفر به عنوان نذری به مردم داده می شوند. شله زرد را می توانید به عنوان دسر نیز بعد از غذا میل کنید. در طرز تهیه شله زرد مواد لازم ادامه مطلب مورد استفاده قرار می گیرد.


مواد لازم شله زرد برای ۵ نفر

آب : ۷ پیمانه
برنج نیم دانه : ۱ پیمانه
کره : ۵۰ گرم
زعفران دم کرده : به میزان لازم
شکر : ۲ پیمانه
هل : به میزان لازم
خلال بادام  : نصف پیمانه
دارچین : به میزان لازم
گلاب : نصف پیمانه

طرز تهیه شله زرد


ابتدا برنج را بشویید و آن را با ۷ پیمانه آب در ظرفی مناسب به مدت چند ساعت خیس کنید. بعد از چند ساعت برنج را با همان مقدار آب در قابلمه ای مناسبی بریزید و بر روی حرارت گاز قرار دهید تا برنج پخته شود ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب به دمای جوش برسد سپس زیر حرارت گاز را کم کنید. در حین پخت برنج چند بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

در مرحله بعدی طرز تهیه شله زرد بعد از این که برنج پخته شد شکر را به برنج اضافه کنید و شله زرد را به صورت مکرر هم بزنید تا برنج له شود.

سپس بعد از یک ساعت که شله زرد به خوبی لعاب انداخت کره و زعفران و هل و خلال بادام را به شله زرد اضافه کنید و به مدت ۴۵ دقیقه اجازه بدهید تا زعفران به خوبی به برنج و شکر رنگ پس دهد.

بعد از اینکه غلظت شله زرد مناسب شد گلاب را به شله زرد اضافه کنید و بعد از ۱۰ دقیقه قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید.

نکاتی برای طبخ بهتر شله زرد

۱. می توانید از برنج کامل در طرز تهیه شله زرد استفاده کنید که زمان پخت بیشتری را باید صرف آن کنید.
۲. شکر را حتما بعد از پخته شدن کامل برنج به آن اضافه کنید.
۳. مراحل پخت برای این مقدار شله زرد حدود ۳ ساعت طول می کشد.
۴. مقدار آب شله زرد بستگی به نوع برنج دارد اگر مقدار آب کم بود می توانید به برنج آب اضافه کنید و اگر مقدار آب شله زرد زیاد بود صبر کنید تا آب شله زرد به خوبی بخار شود.
۵. قبل از اضافه کردن شکر به شله زرد هرگز به آن آب اضافه نکنید زیرا شکر در هنگام مواجه با حرارت کمی آب می اندازد.
۶. میزان غلظت شله زرد باید به اندازه ای باشد که وقتی آن را در درون سینی می ریزید به طور کامل پخش نشود و تا حدودی قوام داشته باشد.
۷. در طرز تهیه شله زرد نذری میزان شکر باید باید دو برابر برنج باشد و هم چنین آب نیز باید ۵ برابر برنج باشد.
۸. برنج شله زرد نذری را بهتر است از شب قبل خیس کنید.
۹. می توانید خلال بادام و خلال پسته را باهم مخلوط کنید و در ۱۰ دقیقه آخر پخت شله زرد آن ها را در درون قابلمه بریزید.
شله زرد یک دسر کاملا مغذی و فوق العاده است. بعد از اینکه شله زرد به خوبی غلیظ و پخته شد آن را در ظرف هایی مناسب بریزید و پس از خنک شدن آن می توانید شله زرد را با خلال بادام و پسته و دارچین به کمک روش های تزیین شله زرد به زیبایی تزیین کنید. برای مشاهده آموزش انواع غذای نذری کلیک کنید.
منبع : آرگا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار