تابناک فارس به نقل از صدا و سیما:آنغوزه یا انجدان؛ گیاهی با طبیعت گرم و خشک به ارتفاع دو متر دارای ریشه زخیم و محتوی شیره شیری رنگ، با بوی قوی است.
برای بدست آوردن صمغ آنغوره ، گیاه را از حد فاصل ریشه و ساقه قطع می کنند و شیره ای که از محل قطع خارج می شود آنغوزه نام دارد که مصرف پزشکی و درمانی دارد .
گیاه آنغوزه دو نوع است : خوشبو و بد بو و نوع بدبوی آن در ایران پرورش می یابد و مصرف درمانی دارد.
این گیاه دارویی برای درمان آنفولانزا، بیماری های تنفسی مانند آسم، سیاه سرفه و برونشیت استفاده می شود و در اختلالات عصبی کودکان نیز خاصیت مسکن دارد.
گیاه آنغوزه در کاهش فشارخون ، درمان بیماری های قلبی عروقی کاربرد دارد؛ نفخ بر است و به هضم غذا کمک می کند.
مصرف زیاد این گیاه ممکن است سبب سرگیجه ، سردرد و کاهش هوشیاری در هنگام کار شود.
آنغوزه یکی از گیاهان دارویی است که از شیرابه آن بیش از 600 نوع دارو و 60 نوع علف کُش بدست می آید.
در دامپزشکی برای تهیه حمامهای آرسینکی از آنغوزه به صورت گرد، قرص و مخلوط با سایر موارد استفاده میشود.
گیاه آنغوزه در بیش از 11 هزار و 100 هکتار از اراضی منابع طبیعی و اراضی کشاورزی استان فارس کشت می شود.
این گیاه بیشتر در شهرستان های آباده ، نی ریز ، اقلید بخش سرچهان شهرستان بوانات کاشته می شود.
گیاه آنغوزه به کشور هند و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز صادر می شود.