عضو هیأت رئیسه مجلس در گفت و گو با «تابناک» اظهار داشت؛
در روزهای گذشته علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیشنهادی را جهت اداره بهتر امور کشور ارائه کرد؛ پیشنهادی که بعدا نه خود وی و نه دیگران درباره آن صحبتی نکردند. لاریجانی گفته بود:می شود تعدادی از وزرا ستادی و تعدادی استانی باشند. نمایندگانی هم که ظاهرا با این ایده موافق هستند جزئیاتی را در این باره را به تابناک نداده اند.
کد خبر: ۳۲۵۲۰۸
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۰ 07 November 2016
به گزارش تابناک یزد، در هفته گذشته، علی لاریجانی، نشست مشترکی با رؤسای کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی برگزار کرد. وی برگزاری این گونه نشست ها را مناسبت ارزیابی و بر ادامه این جلسات ـ که در مجلس نهم نیز توسط نایب رئیس مجلس جلسات با رؤسای کمیسیون های تخصصی برگزار می شد ـ تأکید کرد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: توصیه می کنم مسائل مهم کشور توسط کمیسیون های تخصصی پیگیری شود. البته در کتابچه استراتژی های مجلس، اولویت های هر کمیسیون مشخص است؛ برای نمونه، اولویت های کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روشن است.
 
وی افزود: برخی مسائل مهم کشور قبل از بررسی در صحن علنی باید در چنین نشست هایی بررسی و هماهنگی هایی برای ارتقای کار فراهم شود.

لاریجانی در بخشی از سخنان خود درباره اداره بهتر کشور نیز پیشنهادهایی داد و گفت: فکر می کنم می شود، روی مدل هایی کار کرد که در کشور ـ که مثلا وزیر ستادی داشت و تعدادی از وزرا ـ استانی باشند.

البته رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص این پیشنهاد خود توضیحی نداد، ولی برخی از نمایندگان مجلس به تبیین نظر رئیس مجلس پرداخته و تفاسیر متفاوتی از این گفته لاریجانی داشتند.

علی اصغر یوسف نژاد در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: لاریجانی از معدود رؤسایی است که در مجلس شورای اسلامی سه دوره ای شده است. وی همچنین یک سابقه اجرایی قوی به عنوان یک عقبه قوی در رزومه خود دارد. او در سازمان صدا و سیما، شورای عالی امنیت ملی،مسئولیت داشته است.

این نماینده مجلس گفت: انتظاری که از وی می رود، این است که وی می خواهد، در این دوره مجلس را با نوعی سیاست و استرتژی خاص هدایت کند و برنامه های خاصی برای خود در نظر گرفته است. در جلساتی هم که داریم این موضوع را همیشه دنبال می کند و حتی مأموریتی هم به مرکز پژوهش های مجلس داده تا سیاست های کلی و نقشه راه کمیسیون ها را نیز تدوین و تعیین کند.

عضو هیأت رئیسه مجلس همچنین یادآور شد: تلاش لاریجانی بر این است که بتواند شیوه جدیدی در مدیریت کشور ایجاد کند، و اعتقاد وی بر این است که نحوه مدیریت در قوه مجریه و قوه مقننه باید تغییر پیدا کند؛ از جمله تلاش هایی که در قوه مقننه شده اینکه مجلس از صحن محوری به کمیسیون محوری تبدیل شود.

وی ادامه داد: در واقع به جای اینکه هر هفته چند جلسه در صحن علنی برای قانون گذاری ایجاد شود، راهکاری در نظر گرفته شود که نمایندگان بتوانند در کمیسیون ها روی موضوعات مختلف تمرکز کنند. دولت هم از چنین روش مدیریتی به نوعی تبعیت کند و در تصمیمات خود از روش های علمی و کارشناسی برخوردار شود.

یوسف نژاد ادامه داد: پیشنهاد لاریجانی، پیشنهاد خوبی است و برای آنکه رؤسای جمهور بتوانند بر وزرا تسلط کافی داشته باشند و وزرا نیز بتوانند امور را کامل در دست بگیرند، خوب است.

وی گفت: اجرای این شیوه می تواند باعث تجمیع امور در استان ها بشود و با ایجاد تمرکز روی اداره استان ها، از نزدیک در جریان مشکلات و معضلات قرار گیرند. همچنین باعث تفویض اختیارات و تمرکز زدایی از مرکز کشور می شود؛ به نظر می رسد که لاریجانی به دنبال ایجاد چنین سیستمی است.

این نماینده مجلس گفت: شخصا به عنوان کسی که هم در مجلس بوده و هم به عنوان یک مدیر اجرایی در پست های اجرایی حضور داشته ام، از این ایده دفاع می کنم، مهم ترین برتری این شیوه تمرکز زدایی است.

یوسف نژاد گفت: نزدیک بودن وزرا به سطوح کارشناسی می تواند به کمک مجلس نیز بیاید و موضوعات به صورت واقع بینانه ترین حالت خود در مجلس تصویب شود.

این نماینده گفت: البته این بحث هنوز به عنوان یک سوژه مطرح است و باید در قالب کمیسیون های مربوطه و کمیسیون های تخصصی بررسی شود. نظرات دولت ها و دستگاه های مختلف در این مورد گرفته و پس از اینکه پخته و آماده شد، با کار کارشناسی قوی و برنامه ریزی شده وارد چرخه سیاسی اداره کشور شود.
برچسب ها: تابناک یزد ، دولت ، مجلس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار