مدیرکل محیط‌زیست استان بوشهر مطرح کرد

%80 آوردهای رودخانه‌ها کاهش پیدا کرده است

وجود برخی سدها مانند سد شهید رییسعلی دلواری حکم نجات‌دهنده برای رودخانه شاهپور دارد، تأکید کرد: به تعهدات خود نسبت به تأمین آب حله پایبندیم و در اجرا طبق تعهدات پیش خواهیم رفت.
کد خبر: ۸۱۷۱۶
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۷ 23 August 2015
حسین دلشب ظهر امروز در نشست بررسی مسائل و مشکلات تالاب حله در بوشهر اظهار کرد: تالاب حله از مهم‌ترین اراضی محیط زیستی در استان بوشهر به شمار می‌رود که بحران کم‌آبی مشکلات فراوانی را برای این تالاب ایجاد کرده است.

وی بیان کرد: باوجود خشکسالی‌های اخیر، تالاب حله نیز از این خشکسالی بی‌نصیب نبوده و تلاش داریم راهکارهای مقابله با خشکسالی در این تالاب را شناسایی کنیم.

مدیرکل محیط‌زیست استان بوشهر بیان کرد: همدلی و تعامل دستگاه‌های متولی امر زمینه را برای حل مشکلات تالاب حله فراهم می‌کند و امیدواریم دستگاه‌های اجرایی با جدیت در این موضوع ورود کنند.

دلشب به معضلات بخش کشاورزی در استان اشاره کرد و عدم بازدهی اقتصادی در مقابل صرف بیشتر منابع آبی استان بوشهر در این بخش را نیازمند بازنگری جدی دانست.

وی اظهار داشت: برای بررسی‌های علمی تا دهه آینده و برای حفظ وضع موجود باید بیش از صد در صد به منابع آب قابل بهره‌برداری بیفزاییم، خشکسالی و کاهش منابع آب یکی از تهدیدات آینده کشور ماست که باید با تدبیر و مدیریت مناسب به سمت منابع آب جایگزین، کشت جایگزین و تغییر روش‌های آبیاری، اصلاح الگوی کشت، جلوگیری از بهره‌برداری و کشت نخیلات جدید پرداخته شود.

دلشب سپس به تاریخچه تالاب حله و مشکلات پیش‌آمده پرداخت و با اشاره به اینکه حق آبه مشخص‌ شده است و سازمان آب نیز این موضوع را پذیرفته و قبول دارند، اظهار داشت: با رهاسازی حتی خارج از برنامه، امر آب‌رسانی به این منطقه انجام پذیرد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر نیز با اشاره به اینکه 80 در صد آوردهای رودخانه‌ها کاهش پیدا کرده است و وجود برخی سدها مانند سد شهید رییسعلی دلواری حکم نجات‌دهنده برای  رودخانه شاهپور دارد، تأکید کرد: به تعهدات خود نسبت به تأمین آب حله پایبندیم و در اجرا طبق تعهدات پیش خواهیم رفت.

شاپور رجایی در ادامه افزود: اولویت اصلی شرکت آب منطقه‌ای بعد از آب شرب، محیط‌زیست است و هم‌اکنون نیز هدایت آب تا «بند بصری» و «شاخه شمالی» مشکلی ندارد، مشکل اصلی تقسیم جریان بین شاخه شمالی و جنوبی است که هدایت آب به سمت شاخه جنوبی به دلیل رسوب‌گذاری دچار مشکل شده است.

در این نشست مقرر شد هر چه سریع‌تر در شاخه ورودی به تالاب و شاخه‌های فرعی لایروبی انجام شود تا باعث جریان یافتن آب به داخل تالاب شده و آب در اختیار کسانی که کشت جدید انجام می‌دهند، قرار نگیرد، همچنین با انجام یکسری اقدامات فنی آب در اختیار تالاب قرار گیرد، لذا در اسرع وقت توسط مشاور زیست‌محیطی و همکاری کارشناسان شرکت آب منطقه‌ای مکان‌های  آسیب، شناسایی و اعلام شود.

بر اساس این گزارش، در این نشست مقرر شد شرکت منطقه‌ای آب نیز پس از مشخص شدن اولویت‌ها ماشین‌آلات و امکانات لازم را تأمین و همچنین حق آبه زیست‌محیطی تالاب تأمین شود.

با توجه به اینکه در کارگاه‌های گذشته مکان‌های دچار مشکل شده جهت عبور آب توسط مردم محلی مشخص و لایروبی شده است، لذا باید از تجربیات ذینفعان کمک گرفت و استفاده کرد.
منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار