«حمید پورمیرزایی» در اين مورد افزود: اطیمنان از سلامت ماهی قرمز و زینتی خریداری شده، مهمترین نکته در جلوگیری از ابتلاء به بیماریهای مشترک انسان و ماهی قرمز است.
وي گفت: با توجه به رونق خرید ماهی قرمز در آستانه سال نو، آشنایی با نکات بهداشتی تشخیص و نگهداری ماهی قرمز در پیشگیری از بیماری های مشترک انسان و ماهی قرمز، از اهمیت بالایی برخوردار است.
اين كارشناس دامپزشكي استان در ادامه خصوصیات ماهی قرمز سالم را چنین تشریح کرد: ماهی سالم دارای تحرک مناسب و تعادل در شناست، بالههای آن کاملاً باز و سالم و سطح بدن فاقد هر گونه لکههای پنبهمانند است، پولکهای ماهی سالم بوده و دارای ریختگی یا ساییدگی نیستند، همچنین ماهی نباید بیقرار باشد و چشمها نيز نباید به صورت یک یا دو طرفه بیرون زده باشند.
پورمیرزایی همچنين تصریح کرد: ماهی قرمز باید در محیط مناسبی از نظر اکسیژن و دما نگهداری و فضای کافی و آب تمیز در اختیار داشته باشد، به همین دلیل خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی را به صورت متراکم و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری میکنند، توصیه نمیشود.
وی به همشهریان توصیه کرد: برای دست زدن به ماهی و جابجایی آن از دستکش استفاده کنند و از تماس کودکان با ماهی جلوگیری كنند و با استفاده از آب تمیز و فاقد کلر، غذای مخصوص ماهی و ضدعفونی سازی ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام يا سایر مواد مناسب به حفظ سلامت ماهی قرمز خود کمک كرده و مانع از بروز ابتلاء به بیماریهای مشترک شوند.
پورمیرزایی در پايان همچنين اضافه كرد: در صورت عدم امکان نگهداری صحیح از ماهی پس از پایان مراسم سال نو در آکواریوم، آن را در اماکن مجاز مشخص شده توسط محیط زیست رهاسازی كنيد.