نان زنجبیلی در میان شیرینیهای مخصوص عید به عنوان میراث فرهنگی ناملموس در آثار ملی کشور ثبت شد.
مهندس ابراهیم کریمی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در اینباره گفت: در آخرین جلسهی شورای ثبت میراث ملی کشور، پروندهی نان زنجبیلی با رأی این شورا در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شد.
کریمی دربارهی انواع شیرینی های سنتی استان گلستان و تقسیم بندی آنها گفت: شیرینیهای مخصوص عید درمیان گرگانیها به چند گروه تقسیم میشود حلواها، شیرینیها، شکلاتها از جمله این شیرینیها شامل حلوا اُماج، نان عیدی (شامل: نان خرمایی، نان زنجفیلی (زنجبیلی)، سرغربیلی، نان پادرازی خشک) و نان پادرازی روغنی، کُمبه، قطاب، آبنبات شیری، پشتِ زیک و... بوده که از دیرباز بهصورت کاملاً سنتی تهیه و در مراسمات، جشنها و اعیاد بزرگ مانند نوروز مورد استفاده قرار میگرفت.
وی همچین در خصوص مواد استفاده در ترکیبات نان زنجفیلی افزود؛ از آرد گندم، شکر، کرهی محلی و زنجبیل استفاده میشود و به شکل لوزی برش داده میشود. ترکیب زنجبیل در این شیرینی موجب خوشطعم شدن و بالا رفتن ارزش غذایی و درمانی آن شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در پایان اضافه کرد: میراث فرهنگی ناملموس (میراث معنوی) این اثر را با عنوان «نان زنجبیلی: نان شیرینی سنتی (نون عیدی) گرگان» به شمارهی 1160 در تاریخ 22/12/1394 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.