به گزارش خبرنگار تابناک در کرمانشاه، شیلات به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدزایی و تأمین غذا در جهان شناخته میشود، به طوری که طبق آمار سازمان غذا و کشاورزی (FAO)، در سال ۲۰۱۹، حدود ۳۳۵ میلیون تن ماهی و محصولاتَ دریایی در سطح جهانی تولید شد، این صنعت نه تنها تأمینکننده غذای میلیونها نفر است، بلکه در بسیاری از کشورها به عنوان یک منبع اصلی درآمد و شغل محسوب میشود.
براساس این گزارش، فرصتهای زیادی در صنعت شیلات وجود دارد و با افزایش آگاهی عمومی از اهمیت شیلات پایدار، کشورهای مختلف میتوانند به سمت مدیریت بهتر و پایدارتر این منابع حرکت کنند.
در عصر حاضر ضروری است که کشورهای مختلف به سمت مدیریت پایدار و مسئولانه منابع آبی حرکت کنند، این امر نه تنها به حفظ محیط زیست کمک میکند، بلکه میتواند به رونق اقتصادی و تأمین غذای پایدار برای نسلهای آینده نیز منجر شود، از سوی دیگر، امنیت غذایی یکی از مهمترین مسئلههای روز بشریت است و یکی از مهمترین زیر بخشهای اقتصادی در تامین امنیت غذایی جهان، توجه به مقوله شیلات و آبزی پروری است.
استفاده از ظرفیتهای سرشار این حوزه و تلاش برای رفع موانع شیلاتی گامی مهم در توسعه، افزایش تولید، اشتغالزایی و محرومیتزدایی محسوب میشود که اگر به درستی مورد توجه قرار گیرد، بسیاری از مشکلات کشور در این بخش مرتفع خواهد شد.
همچنین استان کرمانشاه با موقعیتی ویژه و کهن در بخش کشاورزی، رودخانههای آبریز داخلی و خارجی و وجود دریاچه پشت سدها نقشی مهم در توسعه منطقهای و امنیت غذایی دارد.
این استان با وجود منابع آبی مناسب، اقلیم متنوع آب و هوایی و دارا بودن ظرفیتها و پتانسیلهای مطلوب در امر تولید و پرورش آبزیان، یکی از استانهای برتر در زمینه تولید آبزیان در آبهای داخلی به شمار میرود.
استان کرمانشاه با وجود مجتمع پرورش ماهی شهدای قصرشیرین، اکنون دارنده رتبه نخست تولید ماهیان گرمابی در میان استانهای غیرساحلی کشور است.
این استان در تولید ماهیان سردابی در میان استانهای غیرساحلی کشور رتبه پنجم را دارد و فعالیت یکی از بزرگترین مجتمعهای تولید ماهیان سردابی کشور در ریجاب، کرمانشاه را به یکی از قطبهای مهم آبزیپروری کشور تبدیل کرده است.
استان کرمانشاه دارای ۴۶۰ واحد پرورش ماهی در قالب چهار مجتمع سردابی، یک مجتمع گرمابی و چهار واحد پرورش ماهی در قفس است.
سرانه مصرف ماهی در استان کرمانشاه ۱۰.۲ کیلوگرم است
سهراب صحرایی در گفت و گو با خبرنگار تابناک در کرمانشاه گفت: پیشبینی میشود براساس برنامه هفتم توسعه در سال جاری ۲۳ هزار و ۷۷۰ تن انواع محصولات آبزی در استان کرمانشاه تولید و روانه بازار شود.
وی افزود: براساس برآوردهای انجام شده از این میزان، ۹ هزار و ۱۰۱ تن مختص به تولید ماهیان گرمابی، خاویاری و تولید در منابع آبی و ۱۴ هزار و ۶۴۴ تن مختص به تولید ماهیان سردابی شامل تولید در مزارع منفرد، مجتمع، ۲ منظوره و قفس خواهد بود.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه تصریح کرد: برای امسال پیشبینی شده است پنج میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه انواع ماهیان زینتی و ۲۵ تن میگوی آب شیرین در این استان تولید شود.
صحرایی عنوان کرد: سال گذشته نیز در مجموع ۲۱ هزار و ۶۹۰ تن آبزیان شامل هشت هزار تن ماهیان گرمابی، خاویاری و تولید در منابع آبی و ۱۳ هزار و ۶۸۵ تن ماهیان سردابی در استان کرمانشاه تولید شد.
وی اظهار کرد: میزان تولید ماهیان زینتی در استان طی سال گذشته پنج میلیون و ۱۸۰ هزار قطعه است.
صحرایی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ در مجموع تعداد سه هزار و ۷۸۷ نفر به صورت مستقیم در بخش آبزیپروری این استان مشغول به کار شدند.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه در پایان گفت:همچنین در سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۳۱۲ تن ماهی خوراکی تازه از نوع ماهیان سردابی و عمدتا گرمابی کپور و ۳۶۱ هزار و ۴۰۰ قطعه ماهی زنده کپور از این استان صادر شده است.
انتهای پیام/ن