شاید بارها در مثل های پیران کهگیلویه و بویراحمدی شنیده اید که می گویند " فلانی آب "توله" نخورده!" این مثل را برای کسی به کار می برند که از لحاظ قدرت بدنی ضعیف است و توانایی انجام کاری را ندارد و البته در این بین نام بردن از گیاه گرمسیری "توله" نکته جالب ضرب المثل هست.
کد خبر: ۶۹۲۳۷۰
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۹ 19 December 2018
تابناک کهگیلویه و بویراحمد / اجتماعی، شاید بارها در مثل های پیران کهگیلویه و بویراحمدی شنیده اید که می گویند " فلانی آب "توله" نخورده!" این مثل را برای کسی به کار می برند که از لحاظ قدرت بدنی ضعیف است و توانایی انجام کاری را ندارد و البته در این بین نام بردن از گیاه گرمسیری  "توله" نکته جالب ضرب المثل هست.
در گذشته گیاه"توله" (پنیرک) یکی از غذاهای معمول و موجود برای مردم ساکن در مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد بود و البته هنوز هم ذائقه ی مردم به شدت آن را طلب می کند و می بینیم افراد زیادی روزهای تعطیل خود را به محل های رویش این گیاه می روند و با چیدن آن برای تهیه غذاها استفاده می کنند. "توله" را به صورت های مختلف استفاده می کنند ، گاهی آن را آب پز می کنند ، گاهی سرخ کرده آن استفاده می شود و گاهی هم خشک شده آن را در پلو استفاده می کنند. به هر جهت این گیاه ، یکی از گیاهان خوراکی مورد علاقه مردم کهگیلویه و بویراحمد است که هم خاصیت غذایی دارد و هم خاصیت دارویی .
 
برای
 
استفاده از توله برای دمنوش
در خصوص خواص دارویی گیاه "توله" یک کارشناس ارشد کشاورزی گفت: توله برای رفع زکام به کار می ‌رود و تورم دهان و گلو را برطرف می ‌سازد و دمنوش ساقه و برگ آن، گرفتگی صدا را برطرف می ‌کند .
مهندس عبدالمجید قبیتی کارشناس ارشد و مشاوره کشاورزی در گفتگو با خبرگزاری علم و فناوری در ابتدا خواص درمانی توله یا پنیرک را برشمرد و در همین ارتباط اظهار کرد:  گیاه دارویی  که خوزستانی ها به آن “توله” می گویند در اواخر پاییز و فصل زمستان به صورت خودرو در مزارع، باغ ها و زمین های کشاورزی می روید.
این کارشناس ارشد کشاورزی بیان کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، این گیاه دارویی نیز در استان های بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و فارس نیز به همین اسم (توله) نامیده می شود.
وی در ادامه اضافه کرد: در برخی از نقاط کشور به نام “پنیرک”شناخته شده و از این گیاه به صورت دمنوش و بورانی تهیه و استفاده می شود.
قبیتی خاطرنشان کرد: در برخی نقاط نیز آن را به همراه ماست استفاده کرده و در جهرم، دزفول و شهرهای غربی خوزستان، توله را با ترشیجات مانند آب نارنج استفاده می کنند.
وی با اشاره به اینکه غذاهایی که در شهرهای مختلف کشور از توله(پنیرک) به عمل می آید تصریح کرد: همچنین از برگ، ساقه و گل توله استفاده های مختلفی می شود.
 
برای

دمنوش گل توله ادرار آور است
این کارشناس ارشد کشاوری در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از خواص دارویی توله اشاره کرد و توضیح داد: دمنوش گل توله ادرار آور است و مقوی رحم خواهد بود.
وی با بیان اینکه توله دارای ویتامین A  و B  و C است و درمان بیماری‌ های کلیه و مثانه بسیار موثر خواهد بود، یادآور شد: همچنین توله برای سوزش مجاری ادراری مفید است.
قبیتی با اشاره به این مطلب که دمنوش آن برای عفونت مثانه موثر است، تصریح کرد: همچنین این دمنوش در سلامت کبد و پاک کردن آن بسیار تاثیر دارد.
وی با یادآوری این نکته که توله برای درمان یرقان مورد استفاده قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: دمنوش گل ‌های توله به خاطر داشتن موسیلاژ، یکی از داروهای خوب ضد سرفه است.
این مشاور کشاوری عنوان کرد: توله همچنین برای رفع زکام به کار می ‌رود و تورم دهان و گلو را برطرف می ‌سازد و دمنوش ساقه و برگ آن، گرفتگی صدا را برطرف می ‌کند .
وی بیان کرد: دمنوش توله به عنوان ضد اسهال عمل می ‌کند. ملین است و یبوست را برطرف می‌ سازد و خلط آور است.
کاربرد توله برای درمان جوش های پوستی
قبیتی با بیان این نکته که دمنوش گل توله، تورم‌ های روده ‌ای و معده‌ ای را رفع می ‌کند، خاطرنشان کرد: استعمال جوشانده آن به صورت کمپرس گرم و حمام در رفع ناراحتی ‌های بواسیر، بعضی تومورها، ورم  پلک چشم و غیره موثر است و در درمان دل پیچه کمک می ‌کند.
وی درباره تاثیرات گیاه توله بر روی پوست بدن نیز گفت: دمنوش توله در درمان جوش‌ های پوستی کاربرد دارد و از دمنوش غلیظ آن که اثر نرم کننده پوست بدن را دارد به صورت لوسیون استفاده می‌ شود.
این کارشناس ارشد کشاورزی درباره خواص دیگر توله نیز اظهار کرد: ترکیب پودر خشک شده توله با روغن زنجبیل، یک مسکن قوی برای درد است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره عوارض احتمالی گیاه توله تاکید کرد: تا کنون عوارض خاصی برای آن ذکر نشده است اما از استفاده زیاد آن باید خودداری کرد .
قبیتی در پایان درباره طبیعت توله  بیان کرد: از نظر طب سنتی، توله را معتدل و تا حدودی سرد و تر می ‌دانند.
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۹
خدایی توله پخته را با بیشتر غذاها عوض نمیکنم واقعا خوشمزه است خصوصا با ماست محلی و نون تیری
پاسخ ها
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
بنازومت پیا گل گفتی
دزفولی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
گل گفتی همین الان در حال میل کردن هستم
اهواز
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۹
سبزی توله واسفناج رو بذارید به مدت 20دقیقه بپزه البته باید آبش زیاد نباشه بعد برنج ایرانی عطری بهش اضافه کنید مثل کته دم بکشه .با مرغ سرخ شده یا کباب وماست عالی میشه .خیلی پلو خوشمزه ای هست البته این روش پخت بختیاری هاست .سبزیش زیاد باشه فقط اب کم بریزید برنج شفته نشه
عبدالغنی ملک زاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
این گیاه در بلوجستان هم رویش دارد ولی تابحال مورد استفاده دیده نشده فقط یه بار مادر خانمم این گیاه را از باغچه خونه ام چیده بود وبه خورد ما داد وگفت سبزی هست بخورید که با تعجب و با صدتا سلام و صلوات صرف شد
پاسخ ها
دزفولی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
ما در خوزستان انتظار رویش را داریم
ایمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۳۰
ما اهوازیا عاشق غذای توله هستیم .اونم با دون انار و نارنج و نون محلی.واقعا خوشمزست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۳
توله غذای قدیمی عربهای خوزستان و عراقه تا الانم برطرفداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۳
دسندیازنووزو
مریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۳
توله در خوزستان بسیار محبوبه خصوصا در شما استان در شهرستان دزفول به دو صورت آب توله همراه سیر و نارنج هست و هم پیش غذایی که دزفولی ها اصطلاحا بهش میگن حمیص توله خیلی خوشمزه هم آب توله و هم حمیص توله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۸
خدایی دلم کفک زده برای توله جره وبالاده کازرون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
توله فقط توله کمارج
بهادر پاتاوه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
توله گیاهی خوش مزه وپرخاصیت ما که به همه توصیه میکنیم از گرمسیر به ما رسیده.
مینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۷
واقعا برای عفونت عالیه خیلی سریع جواب میده
ستاره
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
وای من عاشق توله ام این غذا محبوب خوزستانیا مخصوصا بختیاریاست
ایلیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
توله رو من دوست ندارم اما توی لارستان خیلی زیاده که ما بهش میگیم خُرهَ او
منوچهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۷
گیاهی فوق العاده با ارزشه.. به خاطر خاصیت لینت دهی مزاج تمام سموم بدن رو دفع میکنه
محبوبه
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۷
اگه میشه یکی چگونکی استفاده غذایی توله رو بنویسه
پاسخ ها
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
عزیزم درست مثلِ اسفناج تمیز میشه و بعد خرد کرده و آن گاه اون رو می پزید. پیاز داغ و سیر داغ می زنیم و با آب نارنج میل میکنند
خوشرو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
ما اهوازیا و گناوه ای ها فک و فامیل شدیم .فقط به عشق توله. خیلی عاشقشیم . زنم گناوه ای هست و خودم عرب اول نگفتم توله میخوریم که ابرومون نره ولی بعد دیدم فاجعه توله خوری تو گناوه هست و ما لنگ مینداختیم .خخخخخخخخخخخ
پاسخ ها
مژگان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
خخخخخ وای مردم از خنده خدا خیرتون بده
دزفولی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
خدایش حال کردم یه دور همی با توله و نارنج چه صفایی داره
پارسا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
دهنت سرویس مردم از خنده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
ترکیدم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
طرز استفاده توله :اول سرتاک میکنیم ،بعد میشوریم،بعدم میریزیم توی دیگه یه مقدار اب هم اضاف میکنیم بعد که خوز ابش خشک شد و سبزی تغییر رنگ داد ،حالا با پیاز و ادویه جات و خصوصا لیموی عمانی سرخ میکنیمو بعدش هم میل مکنیم با ماست و نون محلی جاتون خالی الان داریم میخوریم
پاسخ ها
ناشناش
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۲
دروگو نگووووووو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۲
دروغ گو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
سلام توله بهترین غذای محلی تا میتونید بخورید
لشنی زند حسنوند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۱
در لرستان گیاه توله را مثل گیاه اسفناج پاک میکنند بعد آن را آب پز مکنند و بعد پیاز داغ اضافه مکنند و میزارن یه خورده با پیاز داغ بپزه البته نمک و ادویه فلفل بهش اضافه میکنند که خیلی خوشمزه است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
مابوشهریا هم خیلی دوست داریم خیلی هم پرخاصیت هست لا اقل باید سالی یک بار که شده هم باید خورده شود .قدیمیها میگن عیب پرونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۳
توله داخل هوای گرمسیری میروید...ما نورابادی ها عاشق توله سرخ کردنی هستین...
آوا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
ما جنوب کرمانیا هم از این سبزی استفاده میکنیم، بهش میگیم شلک
محبوبه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
من بار اول خوردم زیاد دوست نداشتم ولی بعدازچندبار خوردن حالا دیگه دوست دارم
محبوبه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
من بار اول خوردم زیاد دوست نداشتم ولی بعدازچندبار خوردن حالا دیگه دوست دارم کازرون بلیان من داداشم توعید برامون کلی میاره چون پایگاه هوایی پراز توله است
سارا بهبهانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
ای جانم توله محبوب من. ما لرها و بهبهانی ها بینهایت توله دوست داریم یادش بخیر دانشگاه ک بودیم قبل نوروز به امید توله می‌رفتیم. خونه. پخته شده ش عالیه اما داخل پلو خیییییییلی خوشمزه تره اونم با سیرماست. من عاشق توله پلو و باقالی پلو ام.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۲
توله در استان هرمزگان هست البته بیشتر زمستونت در میاد ما بهش میگیم شلکی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
امکان نداره کسی هرمزگان باشه شلکی نخوره .. نوش جانتون همشهری های گلم بندر عشقن
باران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
ماشیرازیا باآبغوره میخوریم خیلی خشمزه است البته خیلیا نمیشناسنش
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
ما لرها نورابادی خیلی دوست داریم عالیه برای هروردی برنجوخیس میدیم بعدتواب جوش برنجو میریزیم توله ریز شده راباسوزه ریز شده داخل برنج میریزیم ابکش میکنیم ته دیگشوسیبزمینی یانون می ندازیم سیب زمینی سرخ میکنیم بعد که دم اومد با سیب زمینی سرخ کرده وماست نارنج میل میکنیم نوش جانمون خیلی عالیه بدون موادشیمیایی امتحات کنید فصل اسفندتوشهرما روبش زیادهست عالیه
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
توله برا کرونا خوبه حتما استفاده کنید
رجبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
ما تو کرمانشاه و ایلام بهش میگیم تولیه
خیلی طرفدار داره بخصوص تو پیشکسوتان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۹
سلام ما خوزستانیها هم میگیم توله
وبه غذاش میگیم توله پخته که با سیر وپیاز وادویه ولیمو سرخ میکنیم البته اول میزاریم آبپز بشه بعد آبکشش میکنیم وسرخش مکنیم توله پلوهم خیلی خوشمزه ست هم باماست وکباب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
با ماست وسیر اینقدر خوشمزه است هم را با غذا خوراک کازرونیها
خدایار از رودزرد رامهرمز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۴
توله فقط توله رودزرد
پلو توله با ماست کنار رودخانه رودزرد
توله آب پز با سیر
توله ناردون سرخ گروه با زرچوبه
سارق توله بصورت خان
دم نوش پنیرک توله
دم نوش ساق وگیاه توله
آب توله
لعاب پلو توله محشره
ته دیگ پلو توله
پلو توله با روغن خیگ ، روغن میش ، روغن حیوانی
کوکو توله
توله تخم مرغ
زارعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۳۰
بیشترین توله در لرستان وجود دترد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۹
سلام من خوزستان زندگی می کنم سبزی توله خیلی خاصیت داره وخیلی خوشمزه هستش مخصوصن اگر با اسفناج وسبزی مچه درست بشه عالی من خودم اول پیاز باکمی روعن سرخ می کنم ادویه کاری وفلفل سبزی خوب میشوریم وخودمی کنیم وبا سبزی مچه وکمی اسفناج قاطی کرده وچهار لیوان اب وربع گوجه میزاریم به ارامی به پزدتالاب دارشه وباکوشت مرغ وگوسفندم خوشمزه میشه ومی تونیم از برگهای بزگش دلمه درست کرد خیلی عالی
مهدیه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۳
من تو اش میریزم
پاسخ ها
نیلو
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
سلام توله چند پر داره وباید از ساقه که سه برگ داره از زیر اون بچینه تا ساقه توله که پر فیبر هست بچینی بعضی ها فقط بلای ساقه می چینن اما ما با قاب توله اونجاش که ساقه پهنتره هر دوتا رو با چاقوی تیز ریز ریز می کنیم تو اب جوش می ریزیم تا بپزه بعد ده دقیقه که پخت و تست پختن اب کش می کنیم با پیاز داغ سیر لهه شده و نمک و فلفل تفت می دیم تا چند دقیقه بعد اخر کار ترشی انار دون از قبل خیس شده اضافه می کنیم تا رنگ توله سبز بمونه چون به مهض اضافه کردن ترشی توله زرد رنگ میشه پس اخر اضافه کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۳
البته ما هرمزگانی ها علاقه خاصی به این سبزی داریم که بعد از اولین بارشها باران که بیشتر در کشاورزی ها و زمین های هموار با نوع سبزی دیگه که ما بهش میگیم سمسیل.رشد میکنند . البته ما بهش میگیم.شولکی ،،بفرمایید..شولکی،...باسمسیل وماست ترش محلی
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
توله یاهمون پنیرک درمنطقه شهرسردشت زیدون که اخرین نقطه استان خوزستان وهم مرزبا استان کهگلویه وبوشهرمی باشدبسیارفراوان هست البته این گیاه بعداز بارش اولین باران درابانماه سرازخاک بیرون میاره وتااوایل عیدنوروز ازاون استفاده میشه وبعدازعیدهم تخم درست میکنن که به تخم انها پنیرک توله میگیم وخیلی هاازخشک شده پنیرک توله برای انواع بیماری استفاده میکنن ضمن اینکه سبز شده اون درپاییزوزمستان بیشترمورداستفاده قرارمیگیره...دوستان عزیز اگردرمورد این گیاه درفضای مجازی شبکه های اجتمایی وهمچنین دراینترنت سرچ کنیدبخوبی خواهیدفهمیدکه این گیاه علاوه برخوراکی بودنش خاصیت درمانی بسیاربالایی داره توصیه میکنم به کلیه هموطنانم دراستانهای شمالی کشورکه حتمااین داروی گیاهی وخوراکی باارزش رادر فصل رویش ان که بین برج ۸تا۱۲میباشدتهیه ومورد استفاده قراربدن....
پاسخ ها
هم وطن شمالی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
ما از پنیرک فقط برای سرماخوردگی استفاده می‌کنیم. ،نمی دونستم انقد کشته مرده دارررره. دهنم آب افتاااااد.نهایتا بتونم به صورت خشک از عطاری ها تهیه کنم
هم وطن‌شمالی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
ما از پنیرک فقط برای سرما خوردگی استفاده می کنیم، نمی دونستم‌انقد کشته مرده داره. خیلی مشتاق شدم امتحانش کنم ولی نهایتا بتونم خشک شده‌ش رو از عطاری ها تهیه کنم...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
توله نمرش بیستتتتتت بیست
اسدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
کسی که نخورده یک بار امتحان کنه اسدی از هندیجان
اریا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
سلام .توله واقعا خوشمزست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۴
توله که گیاه محلی ‌بومی است که خواص دارویی و‌درمانی بالایی داره و بلاخص جهت رفع سرماخوردگی به کار می‌رود ودر بیشتر شهرهای جنوبی کشور به عنوان یک پیش غذا درفشا زمستان یک الی چند بار استفاده می‌شود ودر بین پیشکسوتان طرفدار بالایی دارد و به آن در لغت پنیرک نیز میگویند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
توله خیلی خوشمزس عالی هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
توله خیلی خوشمزس عالی هست
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
والا من تا حالا فکر کردم فقط ما گناوه آیها توله میخوریم،ولی ظاهراً مشتریش زیاده،البته الان هم که دارم می‌نویسم تازه توله خوردم و داشتم دنبال خواهش می‌گشتم ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
از خوزستان تا چابهار ..حاشیه خلیج فارس رویش میکنه توله نوش جان همهذهموطنای گلم
رضا منصوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۸
عالی
عمار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۶
ما در هرمزگان بهش جازگ یا شولکی میگیم، بسیار خشمزاه است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
توله بسیار عالی
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۹
من تا حالا نخوردم ولی با این صحبت ها دوست دارم بخورم ولی متاسفانه نیست اگر کسی سراغ داره قیمت مساله ای نیست بفرسته برام ممنون
پاسخ ها
parsa
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
ادرس بده تا یه گونی برات مجانی بفرستم..
صدیقه امیری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
عالیه باپلوش ته دیگشم سیبزمینی روشم سیب زمینی سرخ کرده بانارنج وماست روعن حیوانی خودمونی وای دلم کشیدامتحان کنید مالرها نورابادممسنی خیلی دوست داریم این جااسفندفصلشه باماشین جمع کن شیمیایی هم نی برای هردزدی درمانه البطه باکنگرهم توپلوعالیه امتحان کنید
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۸
ما تورکها بهش میگیم أمن کومنجی
یا میگیم دوگمه جه
برای عفونت و چرک استفادن میکنیم
مرتضی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۵
هر کی از شهر و دیار خودش تعریف کرده
زهرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۸
سلام دوستان ما بوشهریها هم اول زمستان بعد از چند بار بارش باران تو طبیعت میچینیم خرد میکنیم بعد اب پزش میکنیم با نمک وماست یا کاکل میخوریم البته همه دوست ندارن ولی درکل خواصش ایمان دارم وواستفاده میکنم.
منو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۲
توله تلگتو
پروانه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
واقعا این سبزی خودروی خیلی خوشمزه است و پرفایده من ب اتفاق پسرم حسام و برادرم سید وحید رفتیم یه گونی توله چیدیم خوشبحالمون امروز میخواهم پلو توله درست کنم با کره محلی جای شما سبز.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۳۰
یکی از فامیلهای ما که استان بوشهری ست توی باغش مشغول شخم زدن باغش بود که یه کوزه قدیمی پیدا میکنه خوشحال از اینکه زیر خاکی وگنج پیدا کرده با کلی تلاش از خاک بیرون میکشه در آخر میبینه کوزه پر از دونه های توله (پنیرک) است، نگو پیشینیان به عنوان یک غذای مهم اونو کاشت وبرداشت میکردند و دونه های اونو برا کاشت سال بعد ذخیره می‌کردند
ل - کرمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
در کرمان دو نمونه از این گیاه موجود هست
- یک نمونه که بیشتر برگها حول یک ساقه است و گل بنفش رنگ به اندازه حدود یک یا یک و نیم سانتیمتر میدهد و به آن گل ختمی می گویند و از جوشانده این گل برای درمان عفونتهای سرماخوردگی استفاده می شود یا همان پنیرک - و گل خشک و له شده را روی اب سرد می ریزند در تابستان برای کسانی که مزاج گرم دارند استفاده می کنند .
- نمونه دیگر آن با همین برگها بصورت انبوه وپخش بر روی زمین و با گلهای بسیار ریز و بی رنگ ( بین رنگ صورتی و سفید) که به آن شیلک می گویند و بصورت آبپز به همراه پیاز سرخ شده و یا آبپز آن در آش شولیاستفاده می کنند .
زهرا جعفری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
ننم از بس به خوردمون داده اسهال گرفتیم
مجید ۱۴۰۱/۱۱/۱۰
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۰
فارس ،وراوی، سبزی بسیار خوشمزه ای است که بعد از پخت با ترشک خورده میشه،بسیارخوشمزه ولذیذ است،حتما یه بار هم که شده میل کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۴
به به جای همگی سبز عصر کلی چیدیم و پختیم .خیلی عالی بود
زنگنه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
این گیاه توله و نوع دیگری بنام خردل درشما ل شرقی خوزستان در باغملک تطرفداری زیادی دارد
پارسا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
ما که هروقت فصل توله میشه ..عزا توخونه س..چون دیگه خانم باید پدر مون رو دربیاره..صب توله ظهر توله شبم توله...خدا ریشه ش رو دربیاره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
من خوزستانیم ولی از توله تنفر دارم..خلاصه یه داستان براتونتعریف کنم رفتیم شمال خونه دوستم..ماهم گشنه وقت شام رسیدیم ..گفت یه دوستی از روستا یاسوج پنریک فرستاد خیلی خوشمزه عالی و ازیین حرفها . سفره پهن شد جاتون خالی میبینم همون توله خودمون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
توله الان گذشتم بایکم آب و نمک آبپز بشه وقتی پخت بهش نارنج اضافه میکنم و نوش جان
خیلی معرکست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
من واقعا عاشق این غذام نمیدونم کجای نورآبادلرستان میشه پیداش کرد
مهناز از یاسوج
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
توله ویتامین های خوبی هم داره
نوش جون هم وطن های عزیزم
فاطمه دریساوی از آبادان
|
Germany
|
۲۱:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
ما خوزستانی‌ها عاشق توله هستیم وبه این صورت درستش میکنیم اول آب جوش میدم یه ذره برنج نیم دانه که از قبل خیس خورده رو بهش اضافه میکنیم اکه برنجتون پخت آب پز میکنیم بعد یه پیاز بزرگ خورد میکنیم با روغن سرخ میکنیم بعد یه حبه سیر رنده شده با لیمو آمانی بهش اضاف میکنیم با ادویه زردچوبه وفلفل سیاه میزاریم روی توله که دم بکشه توله باید هم ترش هم تند باشه با نون تنوری می‌چسبه نووووش جان
David
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
سوپ توله برای عفونت های داخلی بسیار مفیده . و همچنین برای پاکسازی کبد، روده و کلیه فوق العادست
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
مابختیاریها توله روخرد میکنیم ومیپزیم باپیازداغ وسیروترشی ناردنگ میل میکنیم
خوزستانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
فقط توله پلو با پیاز داغ و مرغ کبابی فقط دستپخت مامانم به افتخار همه مادرها
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
ما اینجوری درست میکنیم اول بپزید بعد کامل له کنید و بعد کمی روغن اضافه کنین و بعد تخم مرغ بزنین خیلی خوشمزه میشه البته من هنوز نخوردم ازش حاضر شه میگم
نون کاف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۷
سلام
آیا برای فروش پنیرک خشک شده بازاری سراغ دارید؟ جایی که بتونیم بفروشیم
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار