کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان هرمزگان (ساغ) با برگزاری 6 جلسه در سال 96 با بیش از 60 مصوبه و میانگین تعداد 7 مصوبه در هر جلسه موفق به کسب مقام نخست در رتبه بندی انجام شده توسط دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور شد.
کد خبر: ۶۷۳۸۶۴
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۳ 28 October 2018

به گزارش تابناک هرمزگان، با اعلام وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در قالب گزارشی به وزیر کشور، کارگروه سلامت و امنیت غذایی هرمزگان به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان و دبیری رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در سال 96 رتبه برتر کشوری را کسب کرد.

دکتر علی حیرانی رییس دبیرخانه سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: همکاری بین بخشی در حوزه سلامت و امنیت غذایی بر اساس محورهایی از قبیل استقرار نظام نامه استانی سلامت همه جانبه، تدوین برنامه جامع سلامت و تدوین های برنامه عملیاتی کارگروه و مسائل اولویت دار سلامت استان جزو امتیازات عملکرد استان ها بود؛ که هرمزگان در این شاخص ها توانست رتبه نخست را کسب نماید.

دکتر حیرانی افزود: حیطه های موضوعی اجرا شده در کارگروه ساغ با همکاری دستگاهها و سازمانهای عضو کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان شامل اجرایی نمودن تصمیمات شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، حل مشکلات استانی مربوط به سلامت و امنیت غذایی استان و انعکاس پیشنهادهای مربوطه به دبیرخانه شورا، ارتقای خدمات سلامت و امنیت غذایی در سطح استان و پیشگیری از عفونت و بیماریابی و کنترل آن می باشد.

حیرانی با اشاره به اینکه 97 درصد مصوبات مربوطه در حیطه امنیت غذایی و تغذیه می باشد افزود: در همین راستا از 59 مصوبه 41 مصوبه آن اجرا شده و هم اکنون 22 مصوبه در حال اجرا است.

وی اهم چالش های پیش روی این کارگروه را عدم وجود ضمانت اجرایی مصوبات، ضعف در همکاریهای برون بخشی، ضعف در فرآیند دستور کارگذاری و طرح موضوع در کار گروه، بهره گیری از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و کانون های محلات و تغییر نگرش مردم و سازمان ها به سوی ابعاد مختلف سلامتی جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی(و عوامل تاثیرگذار بر این ابعاد) مداخلات رفتاری، اجتماعی و محیطی عنوان کرد.

دکتر حیرانی از دیگر این چالشها را تغییر نگرش مدیران همه سازمان های شریک در سلامت از حیطه درمان به پیشگیری، عدم دسترسی به اطلاعات معتبر در همه زمینه های مرتبط با سلامت و عوامل موثر بر آن، ضعف شورای سلامت شهرستانها، عدم وجود شاخص های تعریف شده و یکسان برای رصد وضعیت سلامت در طول زمان، ضعف عملکرد متولیان اصلی برخی از برنامه های ملی کنترل آسیب های اجتماعی، رعایت حقوق شهروندی، تفاوت نگاه به اولویت های سالمت در دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی سالمت با اولویت های سازمان ها و نهادهای شریک در امر سلامت و عدم تناسب برنامه ها و فرآیندها و شرح وظایف سازمان ها با نیازها و انتظارات مردم و جامعه و عدم انعطاف در اصلاح این امر برشمرد.

رییس دبیرخانه سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اهم فرصتها و دستاوردها کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان را، اجرای نظام نامۀ مدیریت سلامت همه جانبه با رویکرد مؤلفه های اجتماعی سلامت در استان، تشکیل خانه مشارکت مردم در سلامت استان، تشکیل شورای پیام گزاران سلامت، تشکیل شورای پیام رسان سلامت، تشکیل اندیشگاه سلامت، تدوین برنامه جامع سلامت استان، تدوین اسناد استانی سند کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط با آن، سند کنترل و پیشگیری از ایدز، اجرای شیوه نامه تشکیل و فعالیت شورای سلامت در شهرستان های تابعه، اجرای شیوه نامه پیوست سلامت در استان و طرح موضوع آسیب شناسی کار گروه سلامت وامنیت غذایی مطرح کرد.
انتهای پیام/*

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار