بوشهر: دعواي قديمي بر سر صيد ماهي توسط چشم بادامی ها در آب‌هاي ايران حالا از سوي دو نهاد رسمي تأييد و تكذيب شد.حالا بين آنچه مردم به چشم مي‌بينند با اظهارات سازمان شيلات، اختلاف فراواني هست، اما چرا سازمان شيلات تا اين اندازه بر اين موضوع اصرار دارد؛ موضوعي است كه شائبه ايجاد مي‌كند.
کد خبر: ۶۴۵۴۷۹
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۵ 20 August 2018

 

بوشهر: دعواي قديمي بر سر صيد ماهي توسط چشم بادامی ها در آب‌هاي ايران حالا از سوي دو نهاد رسمي تأييد و تكذيب شد.

به گزارش «تابناک»؛ معاون امور بندری و مناطق ویژه اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی مي‌گويد: چینی‌ها برای صیادی در عمق ۲۰۰ متری آب‌های ایران، با سازمان شیلات قرارداد اجاره بلندمدت دارند و در مقابل، شاپور کاکولکی، معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، مي‌گويد سازمان شيلات تا به امروز مجوزی برای صید آبزیان به‌دست چینی‌ها صادر نکرده است و چینی‌هایی نیز که در دریا مشاهده می‌شوند، برای ایرانی‌ها صید می‌کنند.

حالا بين آنچه مردم به چشم مي‌بينند با اظهارات سازمان شيلات، اختلاف فراواني هست، اما چرا سازمان شيلات تا اين اندازه بر اين موضوع اصرار دارد؛ موضوعي است كه شائبه ايجاد مي‌كند.

در ماههای گذشته فعالان صیادی در جنوب ایران نسبت به حضور چینی ها و صیادی آنها معترض بوده و معتقدند خلیج فارس و دریای عمان را با تجهیزاتی که دارند، جارو می کنند.

پیامد آن، اظهارنظر برخی نمایندگان مجلس خصوصا در استان هرمزگان بوده، ولی شیلات ایران همچنان زیربار این مسئله نمی رود و دیدگاهش برخلاف مشاهدات مردمی می باشد.

 صید ماهیان ایرانی توسط کشتی‌های چینی، واقعیتی است که باعث نارضایتی بسیاری از صیادان جنوب شده است.

هشتم اردیبهشت ماه امسال امام جمعه «جاسک» خبر داد: «قریب به ۶۰ فروند کشتی صیادی در این منطقه صید می‌کنند که ۱۶ فروند چینی و با پرچم ایران مشغول صید هستند. اخباری در دست است که نشان می‌دهد نه تنها جلوی صید آن‌ها [چینی‌ها]گرفته نشده، بلکه بناست به همین میزان شناور دیگر اضافه شود.»

این در حالی است که صید ترال در آب‌های ساحلی کشورمان موجب شده تا امکان صید برای لنج‌ها و کشتی‌های ایرانی تنها در فواصل دور از ساحل ممکن باشد؛ موضوعی که بار‌ها مورد اعتراض صیادان وطنی قرار گرفته تا حتی به گوش دادستانی هم برسد. صیادانی که تأکید دارند اگر زیاد پاپیچ مسئولان شوند، ممکن است مجوز صیدشان باطل و به کل زندگیشان فلج شود. صیادانی که برخیشان مجبور شدهاند به سراغ شغل‌های دیگر بروند و چیزی نگویند تا اگر ورق برگشت و امکان دوباره صید و امرار معاش به واسطه آن را یافتند، بتوانند به دریا بازگردند.
 

چینی‌ها در دریای جنوب ایران چه می‌کنند؟

اوضاعی پیچیده که حتی نمایندگان مجلس را نیز به نوعی مستأصل کرده است، تا جایی که می‌بینیم سید مصطفی ذوالقدر، نماینده مردم میناب در مجلس شورای اسلامی می‌گوید: «آنقدر درباره صیادان چینی صحبت کرده‌ام که خسته شدم و گوش کسی بدهکار نیست. مردم می‌گویند، کشتی‌های چینی در دریا هستند و شیلات می‌گوید، نیست؛ مشخص نیست باید چه کاری انجام داد.

وی در پاسخ به این که آیا مجلس نمی‌تواند صحت و سقم این موضوع را پیگیری کند، می‌گوید: «کشتی‌های چینی در ایران حضور دارند و ما هم هزاران بار پیگیری کرده‌ایم، اما رئیس سازمان شیلات حرف کسی را گوش نمی‌کند.» سخنانی به شدت ناامید کننده که نشان از مشکلاتی بسیار وسیع‌تر از حضور کشتی‌های چینی در آب‌های ساحلی کشورمان برای صید ترال و با پرچم ایران دارد.
 

چینی‌ها در دریای جنوب ایران چه می‌کنند؟

اما چرا پرچم ایران؟ توضیحات احمد مرادی، نماینده مردم بندرعباس در مجلس می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد. او می‌گوید: «کشتی‌های چینی در خلیج فارس و آب‌های جنوبی کشور حضور دارند که پیش از این سازمان شیلات ایران آن را انکار می‌کرد و امروز می‌گوید، کشتی‌های چینی با پرچم ایران به خلیج فارس می‌آیند و سیر می‌کنند. معلوم است هر کشتی که بخواهد در آب‌های ایران سیر کند، باید پرچم کشورمان را روی شناورش نصب کند!».

اما مگر می‌شود این صید در این ابعاد بدون مجوز باشد؟ اصلا مگر ممکن است مجوزی صادر شود که بر اساس آن ریشه کنی همه موجودات پهنه آبی مجاز باشد؟ اگر ممکن است، چگونه صیادان از آن بی خبرند و اگر ممکن نیست، چگونه برای کشتی‌های چینی ممکن شده؟ آیا با اتفاقی عجیب و ابهام برانگیز مواجه نیستیم که فوریت و ضرورت دارد، نهاد‌های نظارتی در خصوص آن تحقیق کنند؟!
 

چینی‌ها در دریای جنوب ایران چه می‌کنند؟

به گفته مسئولان وقت، پس از بررسی‌های بسیار مشخص شد که این کشتی‌ها برای یک شرکت ایرانی، پیمانکاری در صید ماهی فعالیت می‌کرده‌اند، اما ظاهرا شرکت ایرانی اقدامات اداری را در زمان مقرر انجام نداده و باعث بروز این مشکل شده است. این در حالی بود که اخباری در خصوص بیکار شدن صیادان ایرانی منتشر می‌شد که نتیجه صید ترال توسط چینی‌ها بود؛ صیدی که می‌بایست غیرمجاز باشد، اما ظاهرا برای کشتی‌های خارجی این گونه نیست.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار