این بیمار هفت روز پیش در سومین بارداری خود پس از پارگی کیسه آب به بیمارستان فاطمه الزهرا (س) حاجی آباد مراجعه کرده و پس از معاینه و ویزیت توسط پزشک و انجام سونوگرافی، با روش القایی اقدام به زایمان طبیعی می کند اما ...
کد خبر: ۱۶۵۹۵۶
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۶ 18 January 2016
به گزارش خبرنگار تابناک هرمزگان، اواخر شهریورماه امسال بود که مرگ مادر باردار جاسکی درست زمانی که سالم و بدون هیچ مشکلی به مرکز درمانی مراجعه کرده بود، سبب شد تا وزیر بهداشت دستور اعزام قائم مقام خود برای بررسی مسئله مرگ این مادر باردار صادر و بلافاصله قائم مقام وی با حضور در هرمزگان به بررسی میدانی مساول و مشکلات این بخش پرداخت.

قائم مقام وزیر بهداشت با پذیرش قصور در مورد مرگ مادر باردار جاسکی قول داد تا با عاملان این حادثه دردناک برخورد جدی صورت گیرد و در عین حال دستورات ویژه ای را خطاب به شبکه بهداشت و درمان هرمزگان و دانشگاه علوم پزشکی صادر کرد تا ابعاد مختلف مسائلی از این دست را سنجیده و مانع از بروز مرگ مادران باردار شوند.

نکته جالب توجه در تمامی علل مرگ مادران باردار در استان هرمزگان، مصاحبه های پی در پی مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان است که علت اصلی عمده این وقایع برای مادران باردار را آمبولی عنوان کرده و در نهایت اطلاع درستی از علل مرگ این مادران باردار و اقدامات پیشگیرانه دانشگاه علوم پزشکی برای ممانعت از بروز چنین ضایعه های سنگینی به رسانه ها صورت نمی گیرد.

هنوز 4 ماه از حادثه دردناک مادر باردار جاسکی نگذشته که عصر امروز دو شنبه 28 دی ماه خبردردناک دیگری منتشر شد.

یک مادر باردار 38 ساله در شهرستان حاجی آباد هرمزگان در سومین بارداری خود پس از هفت روز تلاش برای زنده ماندن، جان خود را از دست داد.  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عصر دوشنبه ضمن تائید این خبر اظهار داشت: این بیمار شب گذشته پس از انتقال به بیمارستان فوق تخصصی شهید محمدی بندرعباس و با وجود تلاش های بسیار کادر بهداشت و درمان و پزشکان متخصص به دلیل ایست قلبی جان خود را از دست داد.
 
مهدی حسنی آزاد بیان داشت: این بیمار هفت روز پیش در سومین بارداری خود پس از پارگی کیسه آب به بیمارستان فاطمه الزهرا (س) حاجی آباد مراجعه کرده و پس از معاینه و ویزیت توسط پزشک و انجام سونوگرافی، با روش القایی اقدام به زایمان طبیعی می کند.
 
وی افزود: اما بیمار دچار عوارض پس از زایمان به صورت اینرسی رحم و خونریزی شدید شده و در اسرع وقت به اتاق عمل ارجاع داده شد و پس از بررسی، پزشک مبادرت به عمل هیسترکتومی (خارج سازی رحم) می کند.
 
حسنی آزاد بیان داشت: روز بعد بیمار دچار افت فشار خون و کاهش هموگلوبین می گردد و این بار جهت بررسی علت خونریزی به اتاق عمل رفته و پزشک متخصص محلهای خونریزی را ترمیم کرده، که در حین عمل جراحی بیمار دچار ایست قلبی می شود و بلافاصله احیاء قلبی ریوی انجام شده ، که موفقیت آمیز بود و بیمار به آی سی یو منتقل می گردد و به دلیل خونریزی زیاد چند واحد خون و پلاکت و فاکتورهای خونی نیز دریافت می کند.
 
وی ادامه داد: بیمار در سیر بستری در آی سی یو ، به دنبال عوارض پیش آمده دچار نارسایی کلیه و ادم ریه (تجمع آب میان بافتی در ریه ها) می شود، که برای بررسی های بیشتر و درمان به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس اعزام می شود.
 
وی ابراز داشت: اما بیمار به محض رسیدن به بیمارستان و پذیرش در آی سی یو برای بار دوم دچار ایست قلبی شده و با وجود تلاش کادر درمان احیاء موفقیت آمیز نبوده و بیمار فوت می شود.
 
حسنی آزاد با بیان اینکه نوزاد متوفی سالم به دنیا آمده، خاطرنشان کرد: از زمان پذیرش بیمار در بیمارستان تمام متخصصان مورد نیاز شامل متخصص زنان ، بیهوشی و جراحی عمومی و داخلی به طور تمام وقت بر بالین بیمار مشغول خدمت رسانی بودند.
 
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن ابراز تاسف از مرگ این مادر، گفت: با توجه به اهمیت موضوع مرگ و میر مادران باردار ، پرونده متوفی برای بررسی های بیشتر به کمیته بررسی علل مرگ و میر مادران باردار دانشگاه ارجاع می شود و در صورت بروز هرگونه اشکال در روند درمانی بیمار برابر ضوابط و مقررات وزارت بهداشت رفتار خواهد شد.
 
انتخاب زایمان به روش سزارین فقط با تشخیص پزشک معالج و بر مبنای اصول علمی بوده و هر بیمارستان، طبق دستورالعمل ها و قوانین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است از انجام سزارین های غیر علمی و بدون علت جلوگیری کند.
 
با بررسی علل مرگ و میر مادران باردار، بیشترین عوامل مرگ و میر مادران باردار در منابع علمی و پزشکی در اثر عواملی چون خونریزی، فشارخون بالا، آمبولی (مایع آمنیوتیک، چربی و ...)، مسمومیت حاملگی، بیماری قلبی، عفونت و ... می باشد.
 
طبق آمار، از میزان مرگ و میرهای مادران 30 درصد در هنگام زایمان طبیعی و 70 درصد در هنگام عمل سزارین رخ داده است.  موقعی که مرگ مادر در بیمارستانی اتفاق می افتد، موضوع از طریق وزارت بهداشت، نظام پزشکی، پزشکی قانونی و سایر مراجع ذیصلاح بررسی و نتایج کارشناسی مربوطه اعلام و اقدامات قانونی صورت می پذیرد.
 
وضعیت نامناسب بهداشت و درمان در هرمزگان درد تازه ای نیست و اگر چه در سراسر کشور طرح های مختلف و منسجمی در قالب طرح تحول درمان به اجرا درآمده و رضایت های فراوانی نیز از سوی مردم اعلام و اعلان شده است اما در هرمزگان وضعیت به خوبی سراسر کشور نیست و کمبود امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در حوزه بهداشت و درمان موجب شده که اخبار دردناکی از مشکلات درمانی مردم به گوش برسد. به طوری که بسیاری از مردم ترجیح می دهد که بجای مراجعه به مراکز درمانی استان هرمزگان راهی یزد، اصفهان، شیراز و تهران شوند.

با مرگ این مادر باردار حاجی آبادی باید دید که این بار کدام مقام مسئول از تهران راهی بندرعباس می شود؟! و چه کسانی از پست شان جابجا می شوند؟ و آیا این تغییرات تاثیری در کلیت موضوع دارد؟

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۹
ماهم برای ساده ترین بیماری حاضر به مراجعه به این پزشکان نیستیم و به استان فارس می ریم ولی نه مر کز استان فارس
برای مرکز یک استان پهناور مایه ی تاسف شدیده
مشکل هم کمبود نیرو متخصص نیست....اینجا سو مدیریت و عدم نظارت بیداد میکنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۹
ماهم برای ساده ترین بیماری حاضر به مراجعه به این پزشکان نیستیم و به استان فارس می ریم ولی نه مر کز استان فارس
برای مرکز یک استان پهناور مایه ی تاسف شدیده
مشکل هم کمبود نیرو متخصص نیست....اینجا سو مدیریت و عدم نظارت بیداد میکنه
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار